16:12 19.04.2017

КМДА планує до кінця року запровадити в усіх районах столиці систему електронного запису до лікарів первинної ланки

2 хв читати
КМДА планує до кінця року запровадити в усіх районах столиці систему електронного запису до лікарів первинної ланки

Київська міська горгосадмінстрація (КМДА) планує до кінця 2017 року запровадити в усіх районах столиці систему електронного запису до лікарів первинної ланки Helsi, яка стане першим етапом у формуванні єдиного інформаційного простору Києва.

Як повідомив журналістам заступник голови КМДА Микола Поворозник у середу, наразі має статус пілотного проекту система впроваджена в Подільському районі, підготовка до впровадження системи вже триває в Оболонському та Деснянському районах.

"До кінця року плануємо впровадити систему в усьому Києві", - сказав він.

За його словами, зараз "виникла пауза в поширенні системи", оскільки "є питання із забезпеченням медичних закладів комп'ютерами".

М.Поворозник зазначив, що Подільський район було обрано як пілотний і найменший у столиці. Під час впровадження проекту виявилося, що близько 60% медиків району не володіють комп'ютерами, тому в медичних установах для них були організовані комп'ютерні курси, на яких, зокрема, їх навчали навичок роботи в системі Helsi. Навчання на таких курсах тривало від двох тижнів (чотири заняття) для тих, хто володів комп'ютером, до трьох місяців - для тих, хто не володів мав таких навичок. Навчання пройшло близько 800 подільських медиків.

Користувачами системи Helsi можуть бути і пацієнти. Система передбачає створення особистого кабінету пацієнта, куди його лікар заносить дані про стан здоров'я, прийоми і призначення. Передбачена можливість обміну даними первинної і вторинної ланки. Згодом система об'єднається з високоспеціалізованих клініками третинного рівня.

Як уточнив агентству "Інтерфакс-Україна" керівник групи впровадження системи Helsi Євген Донець, її розробники координують роботу з Міністерством охорони здоров'я, щоб мати можливість долучитися до єдиної всеукраїнської електронної системи охорони здоров'я.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА