13:37 20.04.2017

ДТЕК інвестує 1,1 млрд грн у реконструкцію блоку №10 Бурштинської ТЕС

2 хв читати
ДТЕК інвестує 1,1 млрд грн у реконструкцію блоку №10 Бурштинської ТЕС

"ДТЕК Енерго" розпочало реконструкцію енергоблоку №10 Бурштинської ТЕС (ПАТ "ДТЕК Західенерго") вартістю 1,1 млрд грн (близько $40 млн), повідомила прес-служба компанії.

За її даними, до грудня 2017 року планується здійснити повузлову заміну агрегатів і оновити системи блоку, що дасть змогу поліпшити його виробничі та екологічні характеристики.

Реконструкцією, зокрема, передбачена заміна турбіни, барабана котла, трансформатора власних потреб, системи збудження турбогенератора, а також повна реконструкція генератора, системи пилоприготування та іншого обладнання. Домогтися зниження викидів планується завдяки заміні електрофільтру для очищення газів.

Реконструкція дасть змогу збільшити електричну потужність блоку з 195 МВт до 210 МВт, продовжить термін служби на 15 років і підвищить техніко-економічні показники його роботи. Крім того, викиди твердих речовин в атмосферу знизяться до 50 мг/куб. м, що відповідає європейським стандартам.

У прес-службі зазначають, що блок №10 БуТЕС введений в експлуатацію в 1969 році, окремі його елементи повністю відпрацювали свій ресурс і потребують повної заміни.

У ДТЕК також нагадують, що на початку червня буде завершена реконструкція блоку №1 Криворізької ТЕС (ПАТ "ДТЕК Дніпроенерго"), а реконструкція блоку №10 БуТЕС буде вже третьою для цієї станції. З 2012 року ДТЕК вклав в капітальні ремонти і оновлення обладнання блоків БуТЕС понад $180 млн.

Як повідомлялося, НКРЕКП з квітня відновила нарахування інвестиційної складової за проектами реконструкції енергоблоків №10 Бурштинської ТЕС ("ДТЕК Західенерго") і №1 Криворізької ТЕС ("ДТЕК Дніпроенерго").

Раніше, в лютому 2017 року, НКРЕКП знизила граничну частку фінансування проектів реконструкції теплових електростанцій за рахунок інвестиційної складової в тарифі з 80 до 30%. За рішенням регулятора також зміниться хронометраж нарахування інвестнадбавки - тепер оператори реконструйованих ТЕС будуть отримувати гроші з прив'язкою до графіка виконання проекту.

"ДТЕК Західенерго" експлуатує 23 енергоблоки на Бурштинській, Ладижинській і Добротвірській ТЕС сумарною встановленою потужністю 4628,5 МВт. "ДТЕК" Ріната Ахметова володіє 72,2% акцій "Західенерго", ще 25% компанії належить державі.

"ДТЕК Енерго" - операційна компанія, що відповідає за видобуток вугілля, генерації і дистрибуцію електроенергії в структурі холдингу "ДТЕК".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Прикордонники вилучили скрипку Страдіварі на українсько-польському кордоні

Кемерон під час візиту до Києва розпочав переговори щодо 100-річного партнерства між Україною та Великою Британією

У вихідні в Україні буде тепло, у неділю в Києві та низці областей короткочасні дощі

ДБР повідомило про підозру в незаконному збагаченні колишньому начальнику ГУ внутрішньої безпеки СБУ Наумову

Глава МЗС Великої Британії відвідав Львів

У Києві на вихідні оголошено надзвичайний рівень пожежної небезпеки

Енергетики оперативно повернули світло понад 13 тис. абонентам у двох районах Києва - Міненерго

На п'яти напрямках будівництво оборонних фортифікацій підходить до завершення - Міноборони України

Окупанти обстріляли Середина-Буду, 32 прикордонні села та селища, пошкоджені лікарня та 11 приватних будинків - ОК "Північ"

Повідомлено про підозру зловмисникам, які викрали з карток іноземних громадян майже 1,5 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА