17:20 20.04.2017

Працівники Бердянського морпорту перешкоджають заходженню до нього нового керівника

2 хв читати
Працівники Бердянського морпорту перешкоджають заходженню до нього нового керівника

Працівники держпідприємства "Бердянський морський торговельний порт" (БМТП) у кількості близько 200 осіб заблокували вхід на підприємство та перешкоджають вступу в повноваження новопризначеного керівника Богдана Бабця, повідомляє кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна".

Бердянські портовики заявили, що не згодні з рішенням Міністерства інфраструктури про звільнення директора порту Миколи Ільїна, тому відмовилися впускати до адмінбудівлі Богдана Бабця, який працював раніше в Миколаївському морпорту, навіть після переговорів із ним.

Мітингувальники зажадали зустрічі з міністром інфраструктури.

Як повідомлялося, стосовно директора ДП "БМТП" М.Ільїна відкрито кримінальне провадження за результатами планового аудиту підприємства, який провело Мінінфраструктури. За його підсумками міністерство заявило про встановлені "випадки недотримання посадовими особами підприємства вимог законодавства України, недоліки у фінансово-господарській діяльності, факти неправомірного безоплатного використання майна сторонніми суб'єктами господарювання".

Бердянський морський торговельний порт - єдиний морський порт у Запорізькому регіоні - розташований в північно-східній частині Бердянської затоки. Складається із зовнішнього рейду, підхідного каналу та гавані "Бердянськ", до якої веде підхідний канал завдовжки 20 км, завширшки 90 м, завглибшки 8,55 м, із прохідною осадкою 7,9 м. Порт має дев'ять причалів і плавпричал. Довжина причальної лінії становить 1,7 км. До всіх причалів підведені залізничні колії.

Підприємство перевалює широку номенклатуру вантажів: зернові вантажі, чавун, брухт, вугілля, кокс тощо. Забезпечує прийом суден з осадкою 7,9 м і завдовжки 220 м. Навігація в порту - цілорічна. Для накопичення та зберігання вантажів використовується 110,8 тис. кв. м складських площ: відкритої - 97,7 тис. кв. м, закритої - 13,1 тис. кв. м.

Бердянський морпорт у 2016 році скоротив перевалку вантажів на 14,6% - до 3,8 млн тонн.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

Рада оборони Києва ухвалила рішення про посилення заходів безпеки в столиці - КМВА

ДБР викрило злочинну групу посадовців, яка зрубала 100-річні дуби на 60 млн грн у Чорнобильському заповіднику

Глава МЗС Кулеба задекларував 3,3 млн грн доходів за 2023 рік

Окупанти вранці завдали ракетного удару по Одесі - Кіпер

У Запорізькій області дрони вдарили по транспортній інфраструктурі, є постраждалі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА