15:15 21.04.2017

Мін'юст готується до впровадження технології blockchain в управління держреєстрами і СЕТАМ

2 хв читати
Мін'юст готується до впровадження технології blockchain в управління держреєстрами і СЕТАМ

Міністерство юстиції України проводить консультації з американською компанією Bitfury щодо впровадження технології blockchain у роботу відомства та державного підприємства (ДП) "Система електронних торгів арештованим майном" (СЕТАМ).

"Наразі Мін'юст веде консультації, щоб система blockchain почала працювати і на майданчику СЕТАМ, і на наших державних реєстрах, які є великими базами даних... Це той амбітний план, який ми для себе поставили на найближчі три місяці", – сказав міністр юстиції України Павло Петренко на прес-конференції в Києві в четвер.

За його словами, Мін'юст, як утримувач 17 державних реєстрів, зацікавлений у впровадженні нових технологій та підходів до захисту інформації та управління інформацією, а технологія blockchain є однією з найпрогресивніших у світі в цій сфері.

П.Петренко додав, що імплементація технології blockchain в роботу СЕТАМ має підвищити рівень захисту інформації і забезпечити неможливість зовнішнього втручання в систему.

"Ми хочемо, щоб зовнішній контроль над роботою цієї системи здійснювався за найвищими світовими стандартами якості", – зазначив міністр.

Як повідомлялося, Кабінет Міністрів України уклав угоду з американською технологічною компанією Bitfury Group про створення для України повномасштабної системи електронного управління з технології blockchain.

Основними сферами партнерства у пілотному проекті стане використання blockchain в державних реєстрах і послугах, соціальному забезпеченні, охороні здоров'я та секторі енергетики. Після завершення пілотного проекту планується поширення програми на інші сфери, включаючи інформаційну безпеку.

Blockchain (блокчейн) – розподілена база даних, яка підтримує постійно зростаючий список впорядкованих записів, які називаються блоками. Кожен блок містить позначку часу та посилання на попередній блок. За своєю природою така система стійка до модифікації даних – після запису дані в блоці не можна змінити змінені заднім числом.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА