15:51 21.04.2017

Власниками Tedis Ukraine є два громадянина Великої Британії та бізнесмен Борис Кауфман

3 хв читати
Власниками Tedis Ukraine є два громадянина Великої Британії та бізнесмен Борис Кауфман

Кінцевими контролюючими бенефіціарами найбільшого дистриб'ютора тютюнових виробів в Україні - компанії Tedis Ukraine (раніше - "Мегаполіс-Україна") - є українець Борис Кауфман з опосередкованою часткою 47,22%, громадяни Великої Британії Річард Даксбері, що володіє 23,51%, і Річард Доріан Фенхальц - 23,51%.

Згідно з повідомленням компанії в п'ятницю, Б.Кауфман через компанію ТОВ "Нова Інвестиційна Компанія Альянс" володіє компанією Lidertano Holdings Ltd. При цьому Р.Даксбері через компанію Abival Limited володіє компанією Vestigium Holdings Limited, Р.Фенхальц через компанію After Strand Limited володіє компанією After Strand International Limited.

Як повідомлялося, Господарський суд Києва переніс на 28 квітня слухання справи за позовом Tedis Ukraine до Антимонопольного комітету України. Предметом спору є штраф АМКУ стосовно Tedis Ukraine на 431 млн грн, накладений за зловживання монопольним становищем.

За словами голови АМКУ Юрія Терентьєва, частка Tedis Ukraine на ринку дистрибуції тютюнових виробів становить понад 99%. Протягом 2010-2012 років видавали дозволи на концентрацію, тоді компанія "Мегаполіс" придбала кілька локальних дистриб'юторів.

На початок 2012 року в Україні було близько 40 дистриб'юторів сигарет.

Нині АМКУ здійснює розслідування щодо взаємовідносин компанії Tedis Ukraine з тютюновими компаніями та можливих ознак їхніх погоджених дій.

У п'ятницю, 31 березня, коли керівництво АМКУ перебувало в закордонному відрядженні, правоохоронці здійснили обшуки в центральному офісі комітету у справі компанії "Мегаполіс".

За словами Ю.Терентьєва, правоохоронні органи вважають заниженою суму штрафу компанії. Він уточнив, що вони можуть оспорити суму штрафу в суді.

"Цей штраф становить приблизно 1,2% річного обороту компанії, що повністю співмірно з характером порушення, який інкримінували Tedis Ukraine, і відповідає законодавству України та практиці ЄС, якими ми маємо керуватися після підписання угоди про асоціацію під час реалізації своїх повноважень", - сказав голова АМКУ Ю.Терентьєв на прес-конференції 3 квітня.

Tedis Ukraine, створена в 2011 році як ТОВ "Торгова компанія "Мегаполіс-Україна", в травні 2016 року була перейменована в ТОВ "Тедіс Україна". Регіональна мережа компанії складається із 35 регіональних структурних підрозділів в Україні.

Tedis Ukraine є найбільшим дистриб'ютором сигарет в Україні: її частка на ринку, за даними АМКУ, становить понад 99%.

АМКУ повідомляв, що кінцевими бенефіціарами компанії є громадяни Європейського Союзу і Борис Кауфман. У компанії уточнили, що співвласниками Tedis Ukraine є британці Річард Даксбері та Річард Доріан Фенхальц.

Міністр внутрішніх справ Арсеній Аваков 31 березня повідомив, що у рамках розслідування справи "монополіста тютюнового ринку України" було проведено понад 100 обшуків.

"У монополіста тютюнового ринку України, а також на підприємствах "іже з ним" проводиться понад 100 обшуків... Київ, Одеса, Дніпро... Допомога терористичним організаціям псевдореспублік, несплата податків... це лише кілька епізодів "послужного списку" трудової діяльності компанії. 2,5 млрд грн (!) вивели у воюючу з нами країну", - написав він на сторінці у Facebook у п'ятницю.

За його словами, "бізнес-корені" компанії – в Росії.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

Перший Саміт миру для України стане платформою, яка започаткує майбутній мирний процес, - пресслужба президента

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА