19:40 21.04.2017

Мартиненко та його адвокати заявили відведення судді Бобровнику, у засіданні оголошено перерву

2 хв читати
Мартиненко та його адвокати заявили відведення судді Бобровнику, у засіданні оголошено перерву

Солом'янський районний суд Києва у п'ятницю ввечері почав розгляд клопотання прокурорів Спеціалізованої антикорупційної прокуратури (САП) про обрання запобіжного заходу колишньому депутату Верховної Ради Миколі Мартиненку.

Засідання під головуванням судді Олександра Бобровника спочатку мало розпочатися о 15.00, проте через засідання цього судді в іншій справі, яке затягнулося, обрання запобіжного заходу М.Мартиненку почалося тільки о 18.54.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", в залі засідань, а також у коридорах суду і біля будівлі зібралося багато представників ЗМІ, які висвітлюють цю подію. Сама зала суду, де проходить засідання, розрахована на невелику кількість людей. Через це, а також через прибуття на засідання ряду народних депутатів від фракції "Народний фронт" і деяких членів Кабінету Міністрів України, зала переповнена.

Самого екс-нардепа завели в залу і супроводили у спеціально відгороджену ґратами зону для підозрюваних і обвинувачених. Навколо цієї зони стали троє співробітників НАБУ в спецобмундируванні.

Після того, як О.Бобровник оголосив про початок засідання, захист М.Мартиненка заявив клопотання про його відведення. Адвокат екс-нардепа аргументував клопотання про відведення наявністю кримінального провадження щодо О.Бобровника, наявністю провокаційних матеріалів щодо нього, оприлюднених в Інтернеті, а також вибором системою розподілу справ саме цього судді під час розгляду резонансних справ НАБУ.

При цьому, звертаючись до присутніх представників ЗМІ, захисник сказав: "У нас немає мети затягувати розгляд цього засідання. Якщо суддя розгляне наше клопотання, то сьогодні вже буде рішення".

М.Мартиненко підтримав позицію своїх адвокатів про відведення судді. А згодом додав, що зазвчасно знав про те, що розглядати цю справу буде саме О.Бобровник.

Водночас представники прокуратури заявили, що клопотання про відведення не ґрунтується на хоч якихось доказах.

Після цього головуючий суддя оголосив перерву для передання клопотання про його відведенняна розгляд іншого судді Солом'янського райсуду Києва і пішов з зали засідань.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Незважаючи на затримку у схваленні в Конгресі США фінансування для України, допомога USAID не припинялася

Китай розпочав здійснення історичної місії зі збору зразків зі зворотного боку Місяця

Посол США: військова та економічна допомога, підтримка реформ і підзвітність - основні цілі виділених для України $61 млрд

Війська РФ за минулий день обстріляли 10 громад Сумської області

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА