12:47 22.04.2017

Суд продовжив засідання з обрання запобіжного заходу для М.Мартиненка

2 хв читати
Суд продовжив засідання з обрання запобіжного заходу для М.Мартиненка

Солом'янський районний суд Києва в суботу продовжив засідання з обрання запобіжного заходу колишньому народному депутату Миколі Мартиненку ("Народний фронт").

Засідання почалося в п'ятницю близько 19.00, після опівночі суддя оголосив перерву до 10.00 суботи.

Як повідомлялося, 20 квітня детективи НАБУ і прокурори САП затримали двох осіб - екс-нардепа чотирьох скликань, колишнього голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу М.Мартиненка та першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому - за підозрою у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці підозрюють їх у вчиненні розтрати коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann. САП вимагає обрати підозрюваному М.Мартиненку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

М.Мартиненко заявив, що звинувачення проти нього сфальсифіковано за вказівкою директора НАБУ Артема Ситника з метою піару і відволікання уваги від провалів НАБУ.

Деякі народні депутати з фракції "Народний фронт" у Верховній Раді, а також деякі члени Кабінету Міністрів заявили про намір просити суд взяти на поруки М.Мартиненка.

С.Перелома фігурує у кримінальному провадженні за фактом заподіяння збитків "Одеському припортовому заводу" у розмірі 205 млн грн. Цю справу вже передана до суду, і затриманий має статус обвинуваченого.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА