20:57 24.04.2017

В Україні буде запроваджено європейську систему моніторингу та звітності парникових газів

2 хв читати
В Україні буде запроваджено європейську систему моніторингу та звітності парникових газів

Мінприроди України за підтримки Світового банку веде активну роботу з упровадження ефективної системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів в Україні, повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Мінекології, про це Семерак сказав під час робочої зустрічі, присвяченій питанням виконання міжнародних зобов'язань України зі зміни клімату та впровадження ринкових механізмів відповідно до директиви 2003/87/ЄС про запровадження системи торгівлі квотами на викиди парникових газів.

Міністр зазначив, що для початку в Україні слід створити якісну систему моніторингу, звітності та верифікації парникових газів, яка дала би змогу визначити реальні обсяги викидів парникових газів і стала основою для створення національної системи торгівлі квотами на викиди парникових газів.

«Національна система торгівлі квотами на викиди парникових газів стане для України абсолютно новим інструментом реалізації державної політики в сфері зміни клімату. Тому для нас важлива міжнародна підтримка і досвід інших країн щодо впровадження національного ринку торгівлі квотами на викиди парникових газів. Це європейські принципи реалізації кліматичної політик », - пояснив Семерак.

Він підкреслив, що без належної системи моніторингу парникових газів в Україні навряд чи вдасться створити справжній національний ринок торгівлі квотами. Тому Мінприроди зараз розробляє пакет правових, методологічних і технічних рішень, необхідних для впровадження та забезпечення функціонування системи моніторингу та звітності парникових газів відповідно до вимог європейського законодавства.

«Уже до кінця 2017 р. ми плануємо винести на розгляд уряду і парламенту закон України "Про систему моніторингу, звітності та верифікації парникових газів", - розповів Семерак.

Він припустив, що на створення і реалізацію системи моніторингу, звітності та верифікації викидів парникових газів України знадобиться не більше 3 років і після можна буде говорити про створення національної системи торгівлі парниковими газами.

"Ці заходи дозволять Україні не тільки виконати важливі міжнародні зобов'язання, а й стимулювати модернізацію і підвищення енергоефективності виробництв, залучення інвестицій, допоможе вийти на регіональний і світовий ринки торгівлі квотами на викиди парникових газів", - резюмував міністр.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни обстрілюють Херсон із лівого берега

Україні потрібно більше снарядів і ППО - Умєров у розмові з главою Пентагону

У Білому домі вважають за необхідне розгляд питання про допомогу Ізраїлю та Україні в Палаті представників цього тижня

Стефанчук: Україна розраховує, що завдяки мандату комісара Ради Європи будуть захищені права українців, які постраждали внаслідок російської агресії

РНБО розгляне загрози безпеці у зв'язку з роботою онлайн-казино - Зеленський

Україна запросить скликання засідання Ради "Україна - НАТО" щодо захисту неба та постачання озброєння - Зеленський

Українська авіація завдала ударів по п’яти районах зосередження противника

Росіяни за добу завдали двох ракетних і 43 авіаційних ударів по території України

На лінії фронту за добу відбулося 50 бойових зіткнень

ПАРЄ закликала використати заморожені активи РФ для відновлення України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА