18:53 27.04.2017

ДТЕК прогнозує погашення кредитного боргу $436 млн перед Сбербанком РФ за рахунок 5-10 років роботи своїх ростовських шахт

2 хв читати
ДТЕК прогнозує погашення кредитного боргу $436 млн перед Сбербанком РФ за рахунок 5-10 років роботи своїх ростовських шахт

Генеральний директор "ДТЕК" Максим Тимченко прогнозує погашення кредитного боргу $436 млн перед Сбербанком Росії за рахунок 5-10 років роботи ростовських шахт енергохолдингу.

"Багато в чому це (термін погашення - ІФ) залежить від цін на вугілля і курсу рубля. Думаю, від 5 до 10 років, починаючи відлік з жовтня 2016 року", - сказав він в інтерв'ю інтернет-виданню "Економічна правда".

М. Тимченко нагадав, що у вересні 2016 року "ДТЕК Енерго" в рамках реструктуризації кредитного портфеля передало шахтоуправління "Обухівська" (РФ) разом із залученими позиками в розмірі $436 млн в пряме володіння материнської компанії DTEK B.V.

"У нас була домовленість із Сбербанком, відповідно до якої ми переводимо значну частину кредиту, а це на початку шляху було $436 млн, на баланс шахти "Обухівська"... Так для всіх кредиторів "ДТЕК Енерго" було зменшено кредитне навантаження в розмірі $436 млн, а Сбербанк виграв на тому, що після виведення шахти "Обухівська" вона виявилася тільки у нього в заставі. Зараз "Обухівська" працює на обслуговування цього кредиту - весь грошовий потік, який вона заробляє, йде на виплату кредиту ", - пояснив він.

М. Тимченко також повідомив, що вугілля з ростовських шахт, зокрема, постачається на Луганську ТЕС. "На жаль, на Луганську станцію крім як з Росії доставити вугілля залізничним транспортом сьогодні неможливо", - сказав він.

ШУ "Обухівська" включає ВАТ "Шахтоуправління" Обухівська ", ВАТ" Донський антрацит "і ТОВ "Сулинантрацит". Промислові запаси вугілля цих активів оцінювалися в 136 млн тонн.

У 2014 році ДТЕК завершив процес формування системи управління бізнесом. Стратегічний холдинг ДТЕК є стовідсотковим власником і здійснює загальне керівництво трьома операційними компаніями: "ДТЕК Енерго", що забезпечує управління активами в вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції, "ДТЕК ВДЕ" - в альтернативній енергетиці та "ДТЕК Нафтогаз" - у видобутку нафти і газу.

ДТЕК створений у 2005 році для управління енергетичними активами групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ, Донецьк) Ріната Ахметова. Корпорації делеговані функції зі стратегічного управління підприємствами групи, що становлять вертикально інтегрований ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, виробництва та реалізації електроенергії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА