13:38 03.05.2017

Світовий банк виділить Укрексімбанку $150 млн на підтримку експортних МСП

2 хв читати

Рада виконавчих директорів Світового банку на засіданні 2 травня затвердила $150 млн кредиту Укрексімбанку за новим проектом "Доступ до довгострокового фінансування" для підтримки малих і середніх експортних підприємств України.

"Доступ до довгострокового фінансування для капіталовкладень в малі та середні підприємства допоможе країні реалізувати свій експортний потенціал і зробити внесок у відродження економіки України", - прокоментувала рішення директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен.

Вона пояснила, що структура українського експорту переживає знакові зміни в географічній орієнтації на ЄС, Азію і Африку, проте ці ринки потребують більших капіталовкладень і створення складних продуктів, а довгострокове фінансування малих і середніх підприємств залишається дефіцитним.

У повідомленні зазначено, що позичальником і агентом для реалізації проекту обраний державний Укрексімбанк завдяки його досвіду роботи з експортерами та успішної реалізації попередніх проектів, який фінансував Світовий банк (серія проектів розвитку експорту, проект енергоефективності).

Укрексімбанк буде надавати субкредити малим і середнім підприємствам, які працюють у різних секторах по всій Україні, безпосередньо і через інші банки. Позичальники будуть відібрані на основі їх фінансового стану і потенціалу для розробки експортної бізнес-моделі. Реалізація проекту почнеться в другій половині 2017 року, говориться в повідомленні.

Світовий банк зазначає, що його поточний портфель інвестиційних проектів в Україні становить близько $2,6 млрд і складається з восьми інвестиційних проектів у таких сферах, як водопостачання, водовідведення, опалення, енергопостачання, енергоефективність, дорожнє будівництво, соціальний захист і охорону здоров'я, а також розвиток приватного сектора. З моменту приєднання України до Світового банку в 1992 році зобов'язання банку в країні досягли $12 млрд за 70 проектами та програмами.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині за добу двоє постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

"Укрзалізниця" призупиняє роботу вокзалу станції "Дніпро"

У СИНЕЛЬНИКІВСЬКОМУ РАЙОНІ ЗАГИНУЛО 6 ОСІБ, СЕРЕД НИХ ДІТИ 6 І 8 РОКІВ - ГЛАВА МВС

Кількість постраждалих унаслідок масованої ракетної атаки в Дніпропетровській області зросла до 21 людини

На Ставропіллі впав дальній бомбардувальник Ту-22М3

У Херсонській області за добу в результаті обстрілів троє людей дістали поранення, є влучання в житлові будівлі

Після масованої атаки по Дніпропетровській області дві людини загинули, поранено 15 мирних жителів, є руйнування, пожежа

ЗС України за добу ліквідували 870 окупантів

За добу окупанти 442 рази обстріляли Запорізьку область, є руйнування

Генштаб ЗС України : На фронті відбулося 86 бойових зіткнень, на бахмутському напрямку відбито 25 атак противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА