14:22 04.05.2017

Бельгійська Novadeal не змогла підтвердити ціну в тендері на днопоглиблення в порту "Южний"

3 хв читати
Бельгійська Novadeal не змогла підтвердити ціну в тендері на днопоглиблення в порту "Южний"

Переможцем аукціону в рамках тендеру на реалізацію проекту "Реконструкція морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів морського порту "Южний" (будівельно-монтажні роботи)" стала китайська компанія China Harbour Engineering Company Ltd.

Як повідомила прес-служба Адміністрації морських портів України (АМПУ), раніше переможцем конкурсу було визнано бельгійську Novadeal LTD, але оскільки цей учасник не надав необхідний перелік документів для завершення конкурсної процедури, тендерний комітет був змушений відхилити цю пропозицію і призначити переможцем другого за ціновою пропозицією претендента.

Так, за умовами тендерної документації, розробленої за міжнародними стандартами, необхідно було підтвердити запропоновану ціну відповідними технічними документами. Однак учасник договірну ціну порахував неправильно - без дотримання державних стандартів України та Правил визначення вартості проектно-пошукових робіт та експертизи проектної документації на будівництво.

"Крім того, ціна тендерної пропозиції Novadeal LTD за результатами аукціону не відповідає договірній ціні, зазначеній у проекті угоди, підписаної учасником і завантаженої в систему ProZorro. Також документація компанії не підтверджена локальними кошторисами і додатками, відсутня договірна ціна в форматі .imd, - зазначено в повідомленні.

Як повідомлялося, Novadeal LTD, яка є "дочкою" DEME Group (Бельгія), стала переможцем аукціону в рамках відкритого конкурсу на реалізацію вищезгаданих робіт, запропонувавши послугу за 586 млн грн за очікуваної ціни в 839,606 млн грн.

Згідно з результатами аукціону, початкова ціна пропозиції компанії спершу не була мінімальною - 818,05 млн грн, тоді як у найближчого конкурента - China Harbour Engineering Company LTD, пропозиція становила 747,25 млн грн.

У першому раунді китайська компанія зберегла ціну, а Novadeal LTD знизила її до 710,5 млн грн. У другому раунді Novadeal LTD встановила ціну 671,5 млн грн, а China Harbour Engineering Company - 671,685 млн грн. Третій раунд китайська компанія завершила з ціною 586,045 млн грн а Novadeal LTD - з переможною ціною в 586 млн грн.

Таким чином, ціна закупівлі знизилася на 30% в порівнянні з початковою.

Раніше китайська China Harbour Engineering перемогла в тендері на днопоглиблення в порту "Южний" - реалізацію першої черги (перший пусковий комплекс) проекту реконструкції морського підхідного каналу та внутрішніх водних підходів до глибоководних причалів порту, запропонувавши послугу за 1 млрд 064 млн 963,46 тис. грн за очікуваної вартості 1 млрд 196 млн 588, 15 тис. грн.

Порт "Южний" заснований в 1978 році. Розташований на березі Аджалицького лиману і є найбільш глибоководним в Україні. Загальна протяжність причалів - близько 2,6 км. Порт має шість власних перевантажувальних комплексів.

В акваторії порту також працюють морські термінали різних форм власності: морський нафтотермінал "Южний", термінал ТОВ "Трансбункер-Південь" з перевалки нафтопродуктів, група "ТІС", спеціалізований перевантажувальний комплекс зернових вантажів ТОВ "Бориваж", комплекс з перевантаження та переробки тропічних олій ТОВ "Дельта Вілмар СНД".

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Швейцарія виділить 5 млрд франків на відновлення України

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА