16:43 04.05.2017

Підприємці, які реалізують складні побутові товари, з 8 травня мають застосовувати РРО

2 хв читати
Підприємці, які реалізують складні побутові товари, з 8 травня мають застосовувати РРО

Підприємці - платники єдиного податку I-III груп, які реалізують технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту (заміні), з 8 травня 2017 року зобов'язані здійснювати розрахунки за них через реєстратори розрахункових операцій (РРО), інформує прес-служба Державної фіскальної служби (ДФС) у четвер.

У прес-релізі нагадується, що відповідна норма закріплена ухваленими Верховною Радою наприкінці грудня 2016 року змінами до Податкового кодексу з метою збалансованості бюджетних надходжень.

Кабінет Міністрів України 16 березня поточного року своєю постановою, яка набуває чинності з 8 травня, затвердив Перелік груп технічно складних побутових товарів, під час реалізації яких застосовується РРО.

Перелік містить вісім груп товарів, зокрема: вироби з чорних металів (група 73), реактори ядерні, котли, машини, обладнання і механічні пристрої; їх частини (група 84), електричні машини, обладнання та їх частини; апаратура для запису або відтворення звуку, телевізійна апаратура для запису та відтворення зображення і звуку, їх частини та приладдя (група 85).

Крім того, до переліку входять засоби наземного транспорту, крім залізничного або трамвайного рухомого складу, їх частини та обладнання (група 87), прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, прецизійні, медичні або хірургічні (група 90).

Окрім цього, до переліку увійшли годинники усіх видів та їх частини, музичні інструменти, а також іграшки, ігри і спортінвентар, їх частини та приладдя.

Згідно з раніше чинним законодавством, РРО не застосовувалися платниками єдиного податку I групи, а також II-III груп, якщо сума їхнього річного доходу не перевищувала 1 млн грн. Тепер же на підприємців, які реалізують складні побутові товари, ця норма не поширюється, незалежно від групи та суми доходу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА