17:07 04.05.2017

Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував проти підвищення квот на українську пшеницю і томати

2 хв читати
Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував проти підвищення квот на українську пшеницю і томати

Комітет Європарламенту з міжнародної торгівлі проголосував проти збільшення квот на імпорт української пшениці, томатів і сечовини, передає агентство Bloomberg з посиланням на рішення комітету.

"ЄС повинен запропонувати подальші торговельні преференції Україні, але деякі сільськогосподарські продукти не потребують додаткової підтримки ЄС", - йдеться в повідомленні агентства.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на низку товарних позицій з України. Йшлося про можливість збільшення квоти на кукурудзу - на 650 тис. тонн, пшеницю - 100 тис. тонн, ячмінь - 350 тис. тонн, крупу і оброблене зерно - на 7,8 тис. тонн, овес - 4 тис. тонн, мед - 3 тис. тонн, виноградний сік - 500 тонн, перероблені томати - 5 тис. тонн.

У березні 2017 року Комітет Європарламенту з аграрних питань проголосував проти збільшення квот на зернові і перероблені томати з України.

В рамках Угоди про асоціацію з ЄС Україна може без мит постачати до Євросоюзу 36 товарних позицій в рамках затверджених обсягів тарифних квот. Квоти на поставки для яловичини становлять 12 тис. тонн, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів - 8 тис. тонн, сухого молока - 1,5 тис. тонн, вершкового масла - 1,5 тис. тонн, яєчних продуктів - 1,5 тис . тонн, яєць - 3 тис. тонн, свинини - 40 тис. тонн. Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, з пшениці становили 950 тис. тонн, ячменю - 250 тис. тонн, кукурудзи - 400 тис. тонн, із цукру - 20 тис. тонн, меду - 5 тис. тонн, оброблених томатів - 10 тис. тонн, виноградного і яблучного соку - 10 тис. тонн, вівса - 4 тис. тонн, часнику - 500 тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА