09:27 05.05.2017

Кличко відкрив світломузичний фонтан на майдані Незалежності

2 хв читати
Кличко відкрив світломузичний фонтан на майдані Незалежності

Мер Києва Віталій Кличко відкрив реконструйований фонтанний комплекс на майдані Незалежності, повідомили в Київській міській державній адміністрації.

"Київський міський голова Віталій Кличко відкрив після реконструкції фонтанний комплекс Малі та Великі чаші на майдані Незалежності, який не працював три роки", - йдеться в повідомленні на сайті КМДА в четвер увечері.

В.Кличко наголосив, що відкриття фонтану є символічним кроком.

"Київ зустрічає гостей Євробачення, наше місто стає європейською музичною столицею-2017 року. І сьогодні ми запускаємо світломузичний фонтан. Це також символічно. Ми запустили в Києві вже 5 фонтанів. Дуже важливо, щоб наше місто щодня ставало більш затишним, комфортним, привабливим для кожного киянина і гостей, що столиці", - зазначив В.Кличко.

Фонтан, пошкоджений під час Революції Гідності, фактично, був зроблений заново. Під час реконструкції замінили насосне обладнання, проклали нові мережі, замінили гранітні елементи, огороджувальні конструкції, встановили автоматику. У КМДА наголосили, що фонтан буде оснащений системою відеоспостереження - 10 камерами.

Під час реконструкції встановлено 75 насосних агрегатів, 18 акустичних систем, понад 600 світлодіодних світильників. Висота найвищої струменя води великого фонтану - до 35 м, у центрі малих фонтанів - 15 м. Більшість встановленого під час реконструкції обладнання - українського виробництва, крім насосів і деякого обладнання з Німеччини і Данії.

У мерії запевнили, що з акустичних систем світломузичного фонтану буде грати переважно класична музика та композиції, які обрали кияни під час квітневого голосування.

Фонтан працюватиме щодня, крім понеділка (санітарний день). А світломузичне шоу чекає киян та гостей міста з 21.00 до 23.00.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Мелоні підтвердила прихильність Італії організації у Швейцарії Глобального саміту миру в Україні

МЗС рекомендує громадянам України уникати відвідування місць масового скупчення людей у Тбілісі

Уряд продовжив на 1 місяць термін дії відстрочки від призову співробітникам "Укрзалізниці"

Затримано керівника ДП "Адміністрації річкових портів", якого підозрюють в одержанні хабаря за дозвіл влаштувати місця для відпочинку на причалах

Єрмак і Сіято обговорили ключові питання українсько-угорських відносин

У Бородянці Київської області "зникли" 20 млн грн на відновлення - Держаудитслужба

Ворог завдав два ракетних і 65 авіаударів, обстріляв понад 110 населених пунктів

Українська авіація завдала ударів по 13 районах зосередження особового складу ворога - Генштаб ЗСУ

За добу на фронті відбулося 97 бойових зіткнень, ЗСУ відбили 28 атак на авдіївському напрямку - Генштаб

На Харківщині знищено ворожий розвідувальний БПЛА - ОК "Схід"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА