13:21 05.05.2017

Україна отримає додатково близько $200 млн від збільшення квот на постачання агропродукції в ЄС

2 хв читати
Україна отримає додатково близько $200 млн від збільшення квот на постачання агропродукції в ЄС

Рішення Європарламенту про збільшення квот на українську продукцію АПК дозволить додатково отримати близько $200 млн в обсягах реалізації, йдеться в повідомленні Міністерства аграрної політики і продовольства.

"Рішення про збільшення квот на українську аграрну продукцію для нас важливо і дозволить розширити наші експортні можливості. Україна отримає близько $200 млн в обсязі реалізації", - цитується в повідомленні міністр Тарас Кутовий.

За його словами, рішення комітету Європарламенту з міжнародної торгівлі проти збільшення квот на імпорт української пшениці, томатів і сечовини є проміжним етапом, ще буде засідання Європарламенту з цього питання і Ради міністрів ЄС.

Міністр розраховує, що остаточне рішення з питання квот для України буде прийнято до кінця травня.

Як повідомлялося, комітет Європарламенту з міжнародної торгiвлi 4 травня проголосував проти збільшення квот на імпорт української пшениці, томатів і сечовини.

У вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на низку товарних позицій з України. Йшлося про можливість збільшення квоти на кукурудзу - на 650 тис. т, пшеницю - 100 тис. т, ячмінь - 350 тис. т, крупу і оброблене зерно - на 7,8 тис. т, овес - 4 тис. т, мед - 3 тис. т, виноградний сік - 500 т, перероблені томати - 5 тис. т.

Згідно з Угодою про асоціацію з ЄС, Україна може без мит постачати в Євросоюз 36 товарних позицій в рамках затверджених обсягів тарифних квот. Квоти на поставки для яловичини становлять 12 тис. т, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів - 8 тис. т, сухого молока - 1,5 тис. т, вершкового масла - 1,5 тис. т, яєчних продуктів - 1,5 тис . т, яєць - 3 тис. т, свинини - 40 тис. т.

Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, із пшениці становили 950 тис. т, ячменю - 250 тис. т, кукурудзи - 400 тис. т, цукру - 20 тис. т, меду - 5 тис. т, оброблених томатів - 10 тис. т, виноградного і яблучного соку - 10 тис. т, вівса - 4 тис. т, часнику - 500 т.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА