11:46 08.05.2017

Під час Другої світової війни загинуло 14 млн українців

2 хв читати
Під час Другої світової війни загинуло 14 млн українців

У горнилі Другої світової війни згоріли понад чотирнадцять мільйонів українців, заявив секретар Ради національної безпеки і оборони України (РНБО) Олександр Турчинов, повідомляє прес-служба відомства.

"Сьогодні весь світ відзначає День пам'яті та примирення, коли ми згадуємо тих людей, ті десятки мільйонів, які стали жертвами Другої світової війни. Ми пам'ятаємо і шануємо всіх героїв, хто віддав своє життя, захищаючи Україну від фашизму і сталінізму!", – йдеться у зверненні секретаря РНБО на сайті відомства в понеділок.

О.Турчинов наголосив, що під час війни загинуло понад 14 млн українців. "Вони загинули на фронтах, померли від голоду і хвороб, були вивезені з Батьківщини", написав він.

Глава РНБО зазначив, що після десятиліть миру в Україні знову точаться бойові дії, через агресію РФ окуповано Крим, палає схід країни.

Також він додав, що паралелі між подіями в Європі наприкінці тридцятих років минулого століття і сьогоденням є очевидними: поведінка і мотивація агресорів в усі часи однакова. "Умиротворити його неможливо, і цивілізований світ має вирішити - чекати наступного кроку агресора, чи зупинити його. На це питання ми давно дали собі відповідь. Ця війна для нас також стала Вітчизняною, тому що ми захищаємо свою Вітчизну, свою Україну", написав О.Турчинов.

"Упевнений, ми з честю пройдемо наш шлях - шлях до перемоги! З нами Бог, з нами Україна, з нами буде Перемога!", резюмував він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА