16:35 08.05.2017

Площа під ГМ-культурами в світі в 2016 році досягла 185,1 млн га

1 хв читати
Площа під ГМ-культурами в світі в 2016 році досягла 185,1 млн га

Площа під сільгоспкультурами з генно-модифікованими джерелами (ГМ-культури) в 2016 році досягла 185,1 млн тонн проти 179,7 млн га в 2015 році, повідомляє міжнародна служба з моніторингу за застосуванням агробіотехнологій (International Service for the Acquisition of Agri-biotech Applications, ISAAA).

При цьому ISAAA нагадує, що в 1996 році, коли було видано перший дозвіл на вирощування таких культур, площа сівби становила 1,7 млн га.

В даний час ГМ-культури вирощуються в 26 країнах. Найбільше їх в США (72,9 млн га, 39% від загальної площі), Бразилії (49,1 млн га, 27%), Аргентині (23,8 млн га, 13%), Канаді (11,6 млн га , 6%), Індії (10,8 млн га, 6%), Парагваї (3,6 млн га 2%), Китаї (2,8 млн га, 2%).

Майже половина світових площ під ГМ-культурами припадає на сою. Крім того, вирощують генно-модифіковані кукурудзу, бавовну і канолу.

Згідно з наведеними в повідомленні словами голови правління ISAAA Пола С. Тенга, "біотехнологічні культури стали життєво важливим сільськогосподарським ресурсом для фермерів у всьому світі завдяки величезним вигодам для підвищення продуктивності і рентабельності, а також для збільшення термінів зберігання продукції". "Нові сорти біотехнічної картоплі і яблук дадуть можливість споживачам користуватися прямими перевагами біотехнології, купувати продукцію, яка не буде псуватися, що, в свою чергу, може істотно скоротити харчові відходи", - зазначив він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА