17:37 10.05.2017

У Миколаєві в офісі воїнів-інтернаціоналістів сталася бійка з націоналістами

2 хв читати

В офісі "Української спілки ветеранів Афганістану Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів та запасу" в Миколаєві в середу сталася бійка за участю представників низки громадських об'єднань, дев'ятьох осіб доставили в поліцію. Крім того, по медичну допомогу звернулося четверо членів спілки воїнів-інтернаціоналістів.

Як повідомляє відділ комунікації поліції Миколаївської області, за спецлінією "102" надійшло повідомлення про те, що в офісі "Української спілки ветеранів Афганістану Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів і запасу" на вул. Микільській відбувається бійка.

Із пояснень учасників інциденту, група представників кількох громадських об'єднань пришла до офісу начебто для того, щоб обговорити з ветеранами Афганістану ситуацію, внаслідок якої сталася сутичка між ними 9 травня на головній площі Миколаєва.

"Під час спілкування представники громадських об'єднань звернули увагу на наявність у приміщенні символіки, яка, на їхню думку, належить до забороненої законом України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", через що розпочалася бійка", - йдеться в повідомленні поліції.

Правоохоронці, які прибули на місце, локалізувавши протиправні дії, доставили дев’ятьох осіб до Центрального відділу поліції для з'ясування обставин інциденту і ступеня провини учасників.

До лікарів по медичну допомогу звернулося четверо членів Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів, у них зафіксовано тілесні ушкодження різного ступеня тяжкості.

Інформацію про інцидент внесено до журналу Єдиного обліку, вирішується питання про кваліфікацію події, попередньо за ч. 1 ст. 125 (умисне легке тілесне ушкодження) та ч. 1 ст. 122 (умисне середньої тяжкості тілесне ушкодження) КК України. Після отримання висновків фахівців щодо ступеня тяжкості завданих постраждалим тілесних ушкоджень буде ухвалено остаточні рішення стосовно кваліфікації правопорушення, зазначили в поліції.

Встановлюють обставини конфлікту, суму завданої шкоди та інших учасників бійки.

Як повідомляють місцеві ЗМІ, в середу вдень група з 40 осіб напала на офіс Миколаївської обласної спілки воїнів-інтернаціоналістів. Туди ж прибули "афганці".

"Зав'язалася бійка з нападниками, серед яких активісти "Свободи", "Азова" та ветерани АТО. Патрульна поліція розняла сторони", - пише видання "НикВести".

Напередодні, 9 травня, під час заходів із нагоди 72-ї річниці перемоги над нацизмом у Другій світовій війні між членами націоналістичних організацій та воїнами-інтернаціоналістами відбулася бійка на вул. Адміральській у Миколаєві. Крім того, цього дня відбулася акція "Безсмертний полк", яка супроводжувалася сутичками.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА