19:51 10.05.2017

Хуг знову закликає сторони конфлікту на Донбасі розмінувати території та дотримуватися Мінських угод

1 хв читати
Хуг знову закликає сторони конфлікту на Донбасі розмінувати території та дотримуватися Мінських угод

Перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг укотре закликає сторони конфлікту на Донбасі до розмінування територій і дотримання Мінських угод.

"Бездіяльність (у цьому питанні – ІФ), як "ДНР"/"ЛНР", так і української сторони, як і раніше призводить до випадків смерті серед мирного населення, людей, які живуть уздовж лінії розмежування. Нерозірвані міни та снаряди мають бути вилучені. Крім того, сторони мають надати карти, де закладені міни - ІФ) й усі мають бути чітко позначені", - сказав він на брифінгу в середу в Донецьку.

А. Хуг зазначив, що спостерігачі, які після інциденту з патрулем місії 23 квітня працюють у зоні АТО з обмеженнями, продовжують фіксувати випадки порушення режиму припинення вогню і Мінських домовленостей загалом.

"Щодня ми фіксуємо сотні, якщо не тисячі порушень. Більшість – у районі Донецька. Дедалі більше жертв унаслідок спрацьовування мін або боєприпасів", - наголосив він.

Водночас, перший заступник СММ ОБСЄ наголосив, що інцидент з патрулем місії 23 квітня, коли один спостерігач загинула і двоє були поранені, – "не випадковість". "Автомобіль місії наїхав на вибухонебезпечний предмет ненаправленного дії. Розслідування триває, але місія працює з обмеженнями", - додав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог завдав ракетного удару по інфраструктурі Шостки Сумської області – ОВА

У Дніпровському районі внаслідок обстрілу РФ загинув чоловік - ОВА

Зеленський: Путін боїться нас дуже сильно, тому що не впевнений у собі. Упевнені та сміливі люди не погрожують цивілізації ядерною зброєю

Авіація партнерів могла б збивати російські ракети, які летять по Україні та сусідах - Зеленський

Україна в травні-червні має вийти на підписання двосторонніх безпекових угод зі США, деякими країнами Північної Європи та Балтії - Зеленський

Окупанти вдарили по Харкову, постраждалих немає - мер

На відео вбивства поліцейського на Вінниччині присутні військовослужбовці однієї з в/ч Сухопутних військ - Командування

Для України важлива участь Бразилії в першому Глобальному саміті миру - Зеленський

Кількість загиблих унаслідок ворожого обстрілу Вовчанська збільшилася до двох осіб

На прикордонному переході "Рава-Руська - Гребенне" з неділі частково відновлять пропуск вантажівок - Держприкордонслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА