12:57 11.05.2017

Кабмін продовжив надзвичайні заходи на ринку електроенергії ще на місяць

2 хв читати
Кабмін продовжив надзвичайні заходи на ринку електроенергії ще на місяць

Кабінет Міністрів України продовжив термін дії надзвичайних заходів на ринку електричної енергії, введених три місяці тому, ще на один місяць.

"Потрібно продовжувати (заходи), тому що мають приймати оперативні управлінські рішення: ми управляємо системою не в штатному режимі, на превеликий жаль. Але і цей іспит ми пройдемо, хто б нам не заважав", – заявив прем'єр Володимир Гройсман на засіданні уряду в четвер.

Міністр енергетики та вугільної промисловості Ігор Насалик зазначив, що введення надзвичайних заходів надало можливість заощадити 1,7 млн тонн вугілля і збільшити його запаси на складах до 2,2 млн тонн, що відповідає рівню запасів восени 2016 року – перед початком опалювального сезону.

І. Насалик також повідомив, що завдяки впровадженим заходам внесок атомної енергетики у вироблення електроенергії в Україні в квітні досяг 62,5%, а минулої неділі було встановлено абсолютний рекорд – 68% порівняно з 47% у травні минулого року.

Як повідомлялося, надзвичайні заходи в енергетиці, передбачені урядовим розпорядженням №103-р від 15 лютого 2017 року, вступили в дію з 17 лютого через блокаду поставок товарів з зони АТО, зокрема, вугілля антрацитної групи, на якому працює половина ТЕС енергогенерувальних компаній країни.

У період дії надзвичайних заходів НЕК "Укренерго" зобов'язана визначити допустимий рівень зниження резерву енергогенерувальних потужностей; встановити вимоги щодо складу обладнання ТЕС у розрізі енергоблоків; за необхідності та за погодженням з Міненерговугілля – застосовувати графіки аварійних відключень.

У свою чергу, ДП "Енергоринок" необхідно розробити графіки навантаження енергосистеми з урахуванням вимог "Укренерго" щодо складу обладнання ТЕС; забезпечити нарахування платежів за електроенергію її виробникам (які працюють за ціновими заявками), для яких зафіксовані графіки та обсяги виробництва, граничної ціни системи.

Крім того, НАЕК "Енергоатом" зобов'язана забезпечити часткове розвантаження окремих блоків АЕС у вихідні та святкові дні за необхідності.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

Країни G7 заявили про рішучість посилити протиповітряну оборону України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА