13:46 11.05.2017

Гройсман доручив захистити майно ОПЗ та ініціює розслідування його роботи ГПУ і НАБУ

2 хв читати
Гройсман доручив захистити майно ОПЗ та ініціює розслідування його роботи ГПУ і НАБУ

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман доручив Фонду державного майна (ФДМ) України, а також Міністерству юстиції України вжити вичерпних заходів для захисту майна ПАТ "Одеський припортовий завод".

"Урядове доручення ФДМ вжити вичерпних заходів щодо захисту інтересів держави. Будь ласка, якщо потрібно, міняйте керівництво заводу, негайно. Юристів – негайно. І Мін'юсту таке ж доручення – вжити всіх вичерпних заходів щодо захисту держмайна", - сказав він на засіданні Кабінету Міністрів у Києві в четвер.

У свою чергу міністр юстиції Павло Петренко запропонував, щоб уряд затребував у ФДМ і ОПЗ матеріали щодо супроводження судової тяжби з Ostchem і передав їх до Генеральної прокуратури і Національного антикорупційного бюро.

"Щоб провести перевірки з приводу можливих посадових злочинів з боку посадових осіб як ОПЗ, так і ФДМ, що супроводжують цю справу. Хочу нагадати, коли це рішення Стокгольмського арбітражу (з приводу боргу ОПЗ перед Ostchem – ІФ) з'явилося, уряд давав доручення негайно оскаржити це рішення ... рішення не було оскаржено навіть за процедурами, визначеними регламентом Стокгольмського арбітражу", - сказав він.

В. Гройсман підтримав таку ініціативу.

"Я направлю звернення сьогодні до НАБУ, думаю, що їм буде це цікаво – майже $300 млн, як це відбувається. Крім того, я звернуся до генерального прокурора, щоб він під особистий контроль узяв цю справу", - резюмував прем'єр.

Як повідомлялося, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман звинуватив керівництво ОПЗ і юристів, які обслуговують підприємство, в участі у змові для навмисного програшу суду.

Апеляційний суд Одеської області 10 травня підтвердив рішення Южненського міського суду про задоволення клопотання компанії Ostchem Дмитра Фірташа про можливості реалізувати на території України рішення Стокгольмського арбітражу щодо стягнення з Одеського припортового заводу (ОПЗ) $193 млн боргу, за винятком пені і штрафів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА