16:25 11.05.2017

Надання великих знижок до аеропортових зборів навряд чи можливе

2 хв читати
Надання великих знижок до аеропортових зборів навряд чи можливе

Надання знижок до аеропортових зборів у великих обсягах навряд чи можливе і комерційно невигідне, вважає голова ради директорів міжнародного аеропорту "Київ" Денис Костржевський.

"З одного боку, як пасажир, я вітаю таке рішення. Проте я не знаю моделі, за якою колеги рахували, і в принципі в аеропортових зборах немає можливості маніпулювати ними. Знижки до зборів можливі лише в межах рентабельності, а рентабельність пасажирського збору становить 7%. Як "Бориспіль" даватиме 80% - мені незрозуміло", - зазначив він на прес-конференції, коментуючи програму здешевлення авіаквитків міжнародного аеропорту "Бориспіль".

Д.Костржевський додав, що в ціні квитка близько 60% займає паливо, 20% - амортизація літака і лише 5-10% аеропортові збори. "Я не розумію, за чий рахунок давати таку знижку, ймовірно, мають бути дотації з державного та місцевого бюджетів" - додав він.

Як повідомлялося, державне підприємство "Міжнародний аеропорт "Бориспіль" розробило програму щодо здешевлення авіаквитків за рахунок знижок до аеропортових зборів.

За словами комерційного директора аеропорту Максима Волошина, система надання знижок має на меті здешевлення авіаперевезень, розширення мережі маршрутів, збільшення частки транзитних пасажирів, зростання обсягів перевезень і прибутків аеропорту, залучення бюджетних перевізників. Пропонується встановлювати для нових міжнародних рейсів знижку до збору за зліт-посадку і пасажирського збору в перший рік - 80%, другий - 60%, третій - 40% і четвертий - 20%. Окрім того, пропонується 80% знижки за транзитного пасажира.

Генеральний директор аеропорту Павло Рябикін, у свою чергу, повідомив, що аеропорт підготував нову публічну оферту для перевізників, і наголосив, що однією з її вимог буде обов'язкове відображення знижки, наданої аеропортом, у кінцевій ціні квитка.

Міжнародний аеропорт "Бориспіль" є найбільшим в Україні із загальною площею близько 1 тис. га. Має дві злітно-посадкові смуги: одну - завдовжки 4 тис. м, завширшки 60 м, другу - завдовжки 3,500 тис. м, завширшки 63 м. На його території розташовані чотири пасажирські термінали і поштово-вантажний комплекс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА