13:43 12.05.2017

Апеляційний суд залишив екс-нардепа Мартиненка під порукою нардепів

1 хв читати
Апеляційний суд залишив екс-нардепа Мартиненка під порукою нардепів

Апеляційний суд Києва залишив у силі рішення Солом'янського районного суду м. Києва, який відпустив колишнього народного депутата України Миколи Мартиненка під особисте поручительство кількох народних депутатів і міністрів.

Відповідне рішення суд виніс у п'ятницю, залишивши без задоволення апеляцію прокуратури.

Це рішення суду оскарженню не підлягає.

Як повідомлялося, 20 квітня 2017 року детективи Національного антикорупційного бюро України та прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали двох осіб - екс-нардепа чотирьох скликань, колишнього голову комітету парламенту з питань паливно-енергетичного комплексу М.Мартиненко та його спільника - першого заступника голови правління НАК "Нафтогаз України" Сергія Перелому - за підозрою у скоєнні злочинів за ч. 1 ст. 255 (створення злочинної організації) і ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці підозрюють їх у вчиненні розтрати коштів ДП "СхідГЗК" у розмірі $17,28 млн шляхом неправомірного укладення та виконання контракту купівлі-продажу уранового концентрату ДП "СхідГЗК" через австрійську компанію-посередника Steuermann. САП зажадало обрати підозрюваному М.Мартиненку запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 діб з альтернативою внесення застави 300 млн грн.

22 квітня суддя Солом'янського райсуду Києва Олександр Бобровник відпустив М.Мартиненка під особисте поручительство кількох народних депутатів. САП оскаржила це рішення, оскільки наполягала на арешті з альтернативою застави.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА