13:59 13.05.2017

Держлісагентству залишилося підключити до системи електронного обліку деревини 7 держлісгоспів України

1 хв читати
Держлісагентству залишилося підключити до системи електронного обліку деревини 7 держлісгоспів України

Державному агентству лісових ресурсів до системи електронного обліку деревини залишилося підключити сім державних лісгоспів.

"Зараз триває процес забезпечення їх технічними засобами для СЕД. Таким чином, в сфері Держлісагентства всі 297 лісгоспів, які здійснюють заготівлю і реалізацію деревини, будуть забезпечені необхідними пристроями та програмним забезпеченням", - написала на своїй сторінці в соцмережі Facebook глава Держлісагентства Христина Юшкевич.

За її словами, вже напрацьовані нормативно-правові акти, ухвалення яких дасть змогу ввести облік деревини для всіх постійних лісокористувачів, правила продажу деревини, вирішить питання фінансування лісгоспів південних і східних областей. Деякі документи вже готові для розгляду урядом, інші ще проходять узгодження в міністерствах і відомствах.

Крім того, робоча група при Держлісагентстві працює над питанням реструктуризації держпідприємств. Головною метою реструктуризації має стати боротьба з корупцією, ефективне управління фінансовими ресурсами, скорочення держслужбовців шляхом реорганізації облуправлінь, відділення контрольної функції державної лісової охорони від господарської діяльності.

На думку К.Юшкевич, паралельно з реструктуризацією, щоб виправити дисбаланс у фінансуванні лісгоспів, потрібно створити державний Фонд лісового господарства.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА