14:53 13.05.2017

Українські танкісти посіли п'яте місце на танковому біатлоні НАТО

2 хв читати
Українські танкісти посіли п'яте місце на танковому біатлоні НАТО

У Німеччині завершилися міжнародні танкові змагання Strong Europe Tank Challenge 2017; українські танкісти, які вперше брали участь у біатлоні, посіли п'яте місце.

Як повідомляється в суботу на сайті Міністерства оборони України, танковий біатлон відбувався з 7 до 12 травня в навчальному центрі Командування підготовки 7-ої Армії Збройних сил США в Графенвері (Німеччина). Мета змагань - підвищення технічного і професійного досвіду танкових підрозділів в арміях країн Європі.

У танковому біатлоні НАТО, поряд з танковими підрозділами США, Німеччини, Франції, Польщі та Австрії, вперше взяв участь український танковий взвод 14-ої окремої механізованої бригади Сухопутних військ ЗСУ під командуванням капітана Романа Багаєва на штатному озброєнні - модернізованих танках Т-64БВ.

"У підсумку першість Strong Europe Tank Challenge 2017 завоював танковий взвод ЗС Австрії на танках Leopard 2A4. Друге місце посіли німецькі танкісти на панцернику Leopard 2A6. Бронзу отримали американські військовослужбовці на танках Abrams M1A2 SEP. Українські танкісти за рейтингом отриманих балів посіли п'яте місце, продемонструвавши один з трьох кращих результатів стрільби штатним снарядом з танка", - сказано в повідомленні.

Командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі Бен Ходжес відзначив високий рівень підготовки українських військових. "Українські солдати - єдині серед учасників змагань, хто має реальний, справжній бойовий досвід проти ворожих танків. Всі прислухаються до їхнього досвіду", - сказав він, додавши, що досвід українського взводу, який воював проти російських танків, є надзвичайно корисним для всіх учасників змагань.

Програма змагань передбачала дві основні частини - бойові стрільби підрозділів у наступі та обороні, а також виконання різноманітних вправ: із штатної стрілецької зброї, виклик вогневої підтримки, водіння бойових машин, визначення відстані до цілі, розпізнавання цілі, тактична медицина і евакуація пораненого, дії у застосуванні противником зброї масового ураження, евакуація пошкодженого танка тощо. Програма першості також передбачала перевірку фізичної підготовки учасників, зокрема під час подолання спеціалізованої смуги перешкод та спортивної естафети.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА