23:15 14.05.2017

Порошенко про "плівки Онищенка": його розшукують правоохоронці, нехай дасть свідчення

2 хв читати
Порошенко про "плівки Онищенка": його розшукують правоохоронці, нехай дасть свідчення

Президент України Петро Порошенко вважає, що депутат Верховної Ради України Олександр Онищенко має прибути в Україну і дати свідчення у своїй справі та інших, інформацію щодо яких він має.

Відповідаючи на запитання журналістів на прес-конференції в неділю в Києві про те, чи чув він щось про "плівки Онищенка" та інформацію, яка там є П.Порошенко сказав: "Ні, не чув і не маю наміру".

"Якщо є що-небудь повідомити пану Онищенку, він мав прийти до правоохоронних органів, до суду, дати пояснення в суді захищати себе. Якщо у нього є ще щось, що треба передати слідчим, НАБУ, прокуратурі, американцям або кому-небудь іншому, я вважаю, що це правильний крок. Водночас, щоб дати свідчення про свої злочини, він може передати що-небудь, що він має", - сказав глава держави.

При цьому П.Порошенко нагадав, що О.Онищенко "обґрунтовано підозрюється у скоєнні злочинів, докази яких були передані Верховній Раді під час голосування ВР щодо зняття недоторканності, Рада проголосувала і цю недоторканність з нього зняла".

Як повідомлялося, О.Онищенка підозрюють в організації схеми з розкрадання коштів під час видобутку і продажу природного газу в межах договорів про спільну діяльність з ПАТ "Укргазвидобування", внаслідок якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн. У СБУ заявили також про початок досудового слідства щодо О.Онищенка за ознаками державної зради.

У грудні 2016 року О.Онищенко звинуватив адміністрацію президента України Петра Порошенка в "купівлі" голосів у парламенті через нього і кількох інших народних депутатів.

Верховна Рада дала згоду на притягнення його до відповідальності, затримання та арешт 5 липня 2016 року. Проте напередодні голосування, скориставшись статусом народного депутата, О.Онищенко залишив територію держави. Його оголосили в національний розшук 8 серпня 2016 року.

У грудні 2016 року інтернет-видання "Країна. UA" оприлюднило перший аудіозапис, наданий, як стверджується, О.Онищенком. Запис представлено як розмову народних депутатів О.Онищенка та лідера фракції "Воля народу" Олеся Довгого. У лютому в цьому виданні було розміщено другу частину записів О.Онищенка, за його словами, з колишнім народним депутатом України Миколою Мартиненком.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР МО про нічну атаку дронів на військові об'єкти в РФ: Це закономірний наслідок російського вторгнення

На Харківщині сили розвідки та оборони застосовують необхідні заходи - ГУР МО

У Литві відбуваються президентські вибори й референдум про подвійне громадянство

На Харківщині ситуація загострилася, тривають бої в прикордонних районах уздовж держкордону з РФ - Сирський

У понеділок в Україні, крім західних областей, подекуди невеликий дощ - Укргідрометцентр

Повідомлено про підозру чоловіку, який кинув гранату в поліцейського в Броварах - поліція

США запропонували Ізраїлю розвіддані, щоб уникнути вторгнення в Рафах - ЗМІ

Глядачі України на Євробаченні-2024 поставили найвищі бали Швейцарії, Хорватії та Ірландії

Мінкультури подякувало Alyona Alyona & Jerry Heil за гідне представлення України на Євробаченні-2024

Однією з цілей наступу РФ у Харківській області, можливо, є створення "буферної зони" для захисту Бєлгорода - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА