14:22 15.05.2017

Справу Штепи буде заслухано заново вчетверте

3 хв читати
Справу Штепи буде заслухано заново вчетверте

Колегія Комінтернівського райсуду Харкова, що слухала справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, ухвалила рішення про свій відвід, повідомив адвокат Н.Штепи Дмитро Марченко.

"Комінтернівський районний суд постановив про відвід колегії суддів, що слухала цю справу. Тепер справа має бути спрямована на повторний автоматичний розподіл і після цього буде слухатися заново - вже вчетверте", - розповів Д.Марченко кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна".

За його словами, клопотання про відвід колегії суддів було заявлено захистом після того, як Апеляційний суд скасував рішення суду першої інстанції про повернення обвинувального акта прокурору.

"Червонозаводський райсуд за нашим клопотанням вирішив повернути обвинувальний акт прокурору для приведення його у відповідність до норм КПК. Прокуратура оскаржила це рішення. Апеляційний суд її скаргу задовольнив і спрямував справу на новий розгляд, не вказавши при цьому, що розглядати повинна нова колегія суддів. Разом з тим КПК не припускає повторного розгляду справи суддями, чиє рішення було скасоване апеляційним судом. Це і стало підставою для нашого клопотання про відвід суду", - сказав Д.Марченко.

У прес-службі прокуратури Харківської області підтвердили інформацію про відвід суду та направлення справи на новий автоматичний розподіл.

Як повідомлялося, Н.Штепа була заарештована 13 липня 2014 р Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (зазіхання на територіальну цілісність і недоторканність України, які спричинили загибель людей) і ч.1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила спрямувати провадження щодо звинувачення Н.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення до Вищого спеціалізованого суду України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території Слов'янська (Донецька область), тобто не в рамках територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може привести до затягування строків розгляду справи.

ВССУ ухвалив розглядати справу Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 року було ухвалено рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання в зв'язку зі зміною в складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Переваги, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Міндареву (через тривалу хворобу) замінила Світлана Салайчук) В.Єжов був призначений суддею Червонозаводського райсуду Харкова в квітні 2015 р. до цього він працював у райсуді в Макіївці (Донецька обл.).

26 січня 2017 р. на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо Н.Штепи держобвинувачення заявили відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки їм стало відомо про кримінальне провадженні щодо нього за ч.1 ст. 258-3 КК України (створення терористичної групи чи організації), зареєстрованому за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про почате розслідування, М.Єжов заявив самовідвід.

Того ж дня колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Єжова і його самовідвід.

Захист заявив клопотання щодо визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області оголосив розгляд справи щодо Н.Штепи в Комінтернівському райсуді міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА