11:14 16.05.2017

Друга хвиля кібератак вірусом WannaCry в Україні не відбулася

2 хв читати
Друга хвиля кібератак вірусом WannaCry в Україні не відбулася

Державна служба спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) станом на 17:00 15 травня не зафіксувала в державному секторі жодного кіберінциденту, пов'язаного із застосуванням вірусу-шифрувальника WannaCry (WannaCrypt).

"Таким чином, можна констатувати, що друга хвиля кібератаки WannaCrypt в Україні не відбулася. Це стало можливим завдяки вчасно вжитим Держспецзв'язку заходам і активної співпраці всіх державних органів країни", - наголошується в повідомленні відомства.

Згідно з ним, Держспецзв'язку продовжує тримати ситуацію в полі особливої уваги і закликає керівників державних установ і підприємств критичної інфраструктури взяти під особистий контроль забезпечення належного рівня захисту інформаційних систем і проведення профілактичної роботи з працівниками у ввірених їм установах.

Як повідомлялося, українські мобільні оператори "Київстар", "Vodafone-Україна", провайдер послуг кабельного телебачення та інтернет-доступу "Воля" та адміністрація президента України не були вразливі до кібератак із використанням вірусу WannaCry (WannaCrypt). В "Укртелекомі" зазначали, що спроби атак були, але вони були відображені та не вплинули на діяльність компанії.

У Національному банку України повідомили, що спроби кібератак успішно нейтралізують фахівці команди реагування на кіберінциденти.

У Державній службі спеціального зв'язку та захисту інформації України (Держспецзв'язку) зазначали, що у більшій частині випадків інфікування інформаційних систем державного сектора вірусом WannaCry (WannaCrypt) вдалося уникнути, зокрема, завдяки завчасному попередженню про масову розсилку цього шифровальника і надання необхідних рекомендацій.

Комп'ютерний вірус WannaCry (WannaCrypt) у травні поточного року вразив велику кількість комп'ютерів під управлінням операційної системи Microsoft Windows. Вірус атакує комп'ютери під керуванням цієї системи шляхом шифрування файлів користувача, після чого виводить повідомлення про трансформацію файлів із пропозицією в обмежений термін здійснити оплату ключа дешифрування біткоїнами в еквіваленті суми $300 для розблокування даних протягом трьох днів. Якщо необхідна сума не надійде, то автоматично її буде збільшено вдвічі. На сьомий день вірус знищить дані.

Як повідомили агентству в антивірусній компанії Zillya!, кібератака зафіксована у близько 150 країнах світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Сенаті обіцяють швидко надіслати законопроект про допомогу Україні на підпис Байдену

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА