17:12 16.05.2017

Попереднє засідання за позовом "Татнафти" до України у справі "Укртатнафти" перенесено на 20 червня

1 хв читати

Арбітражний суд Москви переніс попереднє судове засідання за позовом "Татнафти" до України про виплату компенсації у справі "Укртатнафти" на 20 червня, повідомив кореспондент "Інтерфаксу", присутній на засіданні.

Представники української сторони клопотали про відкладення попереднього засідання на шість місяців. Вони звернули увагу, що потрібен час для розробки та погодження позиції України в суді разом з українськими міністерствами. Крім того, необхідно провести адміністративні процедури та сформувати команду для обстоювання інтересів України в російському суді.

"Сьогодні на засідання приїхала команда, яка працює у цій же справі в Парижі, де зараз оспорюють рішення міжнародного арбітражу", - сказав представник України.

Він зазначив, що, згідно з арбітражним процесуальним кодексом, з моменту сповіщення іноземної держави про попереднє судове засідання та його проведення має минути шість місяців, але минуло лише 12 календарних днів.

Представники "Татнафти" не погодилися з аргументами української сторони. Суддя зазначив, що суд не може перенести засідання на півроку і переніс попереднє засідання на один місяць.

Раніше прес-служба "Татнафти" повідомила, що "Татнафта" 13 квітня подала клопотання до Арбітражного суду Москви та Високого суду Лондона про примусове виконання арбітражного рішення від 29 липня 2014 року, згідно з яким Україна зобов'язана виплатити компанії $144 млн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА