21:02 17.05.2017

Мільйонери вважають нинішній період найбільш непередбачуваним в історії - опитування UBS

2 хв читати

Цюрих/Лондон. 17 травня. ІНТЕРФАКС - Переважна більшість людей із високим рівнем добробуту, які брали участь у нещодавньому опитуванні UBS, вважає, що нинішній період (без уточнення часових меж) є найбільш непередбачуваним в історії.

Як зазначено в доповіді швейцарського банку, таку думку висловили 82% із 2842 респондентів із Великої Британії, Італії, Швейцарії, Японії, Гонконгу, Сінгапуру та Мексики. Кожен із них має інвестовані активи на суму не менше ніж $1 млн (не враховуючи нерухомості).

Частка тих, хто дотримується цієї точки зору, є найвищою серед багатих мексиканців і сінгапурців - 84%.

Три чверті респондентів вважають кеш надійною альтернативою в той час, коли на ринках панує невизначеність. Близько половини (51%) зберігають оптимізм, розраховуючи на поліпшення ситуації з особистими фінансами в найближчі 12 місяців, 13% побоюються погіршення, інші не очікують суттєвих змін.

Більше ніж три чверті мільйонерів вважають, що емоції нині відіграють більш значну роль у формуванні суспільної думки, ніж факти, зокрема, саме емоції визначали підсумки останніх виборів. 68% заможних людей, опитаних UBS, скаржаться на надлишок інформації, який не допомагає, а заважає приймати важливі рішення. 72% респондентів зазначають, що: короткострокові чинники та ризики відволікають їх від довгострокового фінансового планування.

Незважаючи на це, більшість (57%) опитаних упевнена, що вони зможуть впоратися з невизначеністю та реалізувати довгострокові цілі. Три чверті респондентів при цьому розраховують на допомогу експертів і готові платити за їхні рекомендації.

Заможні громадяни найбільше схильні вірити газетам (70%) і провідним телеканалам (63%), при цьому довіра до телебачення значною мірою залежить від країни: у Великій Британії до нього дослухається майже 75% респондентів, в Італії та Мексиці - лише половина.

Найбільшою проблемою Мексики її мільйонери назвали корупцію. Британці стурбовані процесом переговорів про вихід з Євросоюзу (Brexit), італійці - високим безробіттям серед молоді, швейцарці - цінами на нерухомість. Жителів Сінгапуру тривожить ситуація у світовій торгівлі та зростання загрози протекціонізму, а підданих Японії хвилює старіння населення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Фракція "Слуги народу" ухвалила рішення про необхідність поділу повноважень Мінвідновлення - Безгін

Спортсмени можуть допомогти в залученні більшої кількості країн до Глобального саміту миру - Єрмак

Кабмін передав Міноборони повноваження Генштабу щодо погодження бронювання

У Львівській області чоловік загинув унаслідок вибуху гранати

Зеленський підписав Укази про призначення понад 100 суддів

Зеленський: Кремль відзначив день завершення Другої світової війни своїм нацизмом – масованим ударом по Україні

Зеленський: Зрив будь-яких спроб наступальних дій РФ – це нагальний пріоритет

Зеленський провів телефонну розмову із прем'єр-міністром Саудівської Аравії

Окупанти за добу завдали 59 ракетних і 55 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

Росіяни обстріляли Запорізький район, постраждала жінка

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА