17:37 22.05.2017

Україна виступила з заявою проти обрання представника РФ президентом 70-ї асамблеї ВООЗ

2 хв читати
Україна виступила з заявою проти обрання представника РФ президентом 70-ї асамблеї ВООЗ

Українська делегація виступила із заявою проти обрання міністра охорони здоров'я РФ Вероніки Скворцової президентом 70-ї сесії Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я.

Як повідомляє прес-служба Міністерства охорони здоров'я, з заявою під час відкриття 70-ї всесвітньої асамблеї виступила в. о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун на відкритті асамблеї в Женеві у понеділок.

"Асамблея стала частиною фронту російської гібридної війни проти України. РФ веде неоголошену війну проти України, що призвела до загибелі 10 тис. осіб, поранення понад 23 тис. осіб і переміщення мільйонів людей. Кандидатура РФ на пост президента 70-ї Всесвітньої асамблеї охорони здоров'я є останнім залпом злагодженого нападу проти західних інститутів, що зберігають мир понад 70 років", - цитує прес-служба МОЗ заяву У. Супрун.

У. Супрун зазначила, що політика РФ в Криму, що заперечує життєво важливу замісну терапію для сотень пацієнтів, "вже призвела до десятків смертей".

Крім того, українці і кримські татари майже щодня зазнають тиску і порушень прав людини, зокрема - незаконне затримання і висилка до російських "трудових таборів" за сфабрикованими обвинуваченнями".

В. о. міністра охорони здоров'я України наголосила, що "російська окупаційна армія та їхні поплічники в Донецькій та Луганській областях України руйнують вразливу медичну інфраструктуру на південному сході України", внаслідок чого жителі цих територій не мають доступу до медичних послуг і життєво важливих лікарських засобів.

"Представник РФ не має ніякого морального права очолювати Асамблею організації, яка спрямована на збереження життя та втілення стандартів, викарбуваних у клятві Гіппократа. Делегація України просить, щоб наша позиція була належним чином зафіксована в протоколі асамблеї", - заявила вона.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

У результаті нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено газогін, приватні будинки та лінії електропередачі

ЗС України за добу ліквідували 1040 окупантів

За добу окупанти 256 разів обстріляли Запорізьку область, є руйнування

У Середземному морі перебувають два ворожі ракетоносці із залпом до 12 ракет

Ворог обстріляв із артилерії Куцурубську громаду Миколаївської області

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА