07:26 23.05.2017

У поліції заявляють про 19 загиблих і приблизно 50 поранених в Манчестері

2 хв читати
У поліції заявляють про 19 загиблих і приблизно 50 поранених в Манчестері

У понеділок увечері на стадіоні "Манчестер Арена" сталося два вибухи, в результаті яких загинуло 19 осіб і 59 постраждало. Вибухи сталися в натовпі під час концерту американської співачки Аріани Гранде.

Постраждалих доправили до шести найближчих лікарень. Людям з незначними пораненнями надали допомогу на місці. За інформацією Бі-Бі-Сі News, у них були "поранення, як від шрапнелі".

Сигнал про те, що трапилося, надійшов до поліції близько 22:33 (00:33 вівторка за київським часом).

Поки що точно не відомо, як саме сталися вибухи. Правоохоронні органи вибрали пріоритетною версію теракту і розглядатимуть її доти, доки не знайдуть спростування. Також передбачається, що бомби задіяв терорист-смертник.

На "Манчестер Арену" вислали групу саперів, які шукають вибухівку. Район Cathedral Garden, де розміщено стадіон, патрулюють поліцейські. Місцевим жителям рекомендують обходити його.

Співачка Аріана Гранде відреагувала на те, що трапилося, у "Твіттері". Вона написала, що пригнічена і шкодує настільки, що не знаходить слів.

"Манчестер Арена", на якій сталися вибухи, часто використовується для проведення концертів. Крім того, там базуються два хокейних і один баскетбольний клуб.

Вибуховий пристрій біля стадіону "Манчестер Арена", імовірно, привів у дію терорист-смертник, повідомив телеканал CNN із посиланням на правоохоронні органи.

За даними поліції, смертник міг підірвати себе в той час, коли відвідувачі концерту полишали майданчик після його закінчення.

Влада попереджає, що "ситуація дуже непевна", і повідомляють, що "слідчі, як і раніше, намагаються зібрати більше інформації".

Поліція Великої Британії кваліфікує подію на стадіоні "Манчестер Арена" як теракт, заявила прем'єр Великої Британії Тереза Мей.

"Ми працюємо над тим, щоб встановити всі деталі ситуації, яку поліція розглядає як жахливий терористичний акт", - ідеться в заяві Т.Мей у зв'язку з трагедією в Манчестері.

"Всі наші думки - з жертвами і сім'ями постраждалих", - зазначила вона.

У Департаменті консульської служби МЗС України повідомили, що з'ясовують інформацію про наявність українців серед постраждалих під час вибуху в Манчестері.

"Консул з'ясовує, чи немає українців серед постраждалих під час теракту в Манчестері", - йдеться в повідомленні на сторінці служби в Twitter.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА