10:14 24.05.2017

Гройсман виступає за забезпечення розвитку сучасної креативної української культури

1 хв читати
Гройсман виступає за забезпечення розвитку сучасної креативної української культури

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявляє про необхідність забезпечити стрімкий розвиток сучасної креативної української культури.

"Сьогодні українська мова і культура знову стають модними, впливовими, актуальними у світі. І наш спільний обов'язок - не тільки дбати про історико-культурну спадщину, а й забезпечувати інституційну підтримку для стрімкого розвитку сучасної креативної української культури", - йдеться в привітанні прем'єра з нагоди Дня слов'янської писемності і культури, яке в середу поширила прес-служба Кабміну.

За словами В.Гройсмана, це питання виживання в умовах глобального світу, економічної доцільності та міжнародного престижу нашої держави.

У привітанні йдеться про те, що історичний розвиток української культури є невіддільним від слов'янського світу, а взаємозбагачення слов'янських культур сьогодні неможливо уявити без української писемної спадщини.

"Всупереч утискам, яких зазнали наша мова й культура за часів російської колонізації, українці зробили справжній інтелектуальний подвиг - не тільки відстояли свою національну і культурну самобутність, а й дали поштовх для подальшого розвитку своєї культури і словесності", - зазначив В.Гройсман.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА