12:41 24.05.2017

КМДА має намір підвищити вартість проїзду в столичному наземному транспорті і метро на 1 грн

2 хв читати
КМДА має намір підвищити вартість проїзду в столичному наземному транспорті і метро на 1 грн

Київська міська державна адміністрація (КМДА) розглядає можливість вимушеного підвищення вартості проїзду в наземному транспорті та в метро 1 грн.

Згідно з прес-релізом адміністрації, такі заходи необхідні для "виживання муніципальних столичних підприємств, що надають послуги з перевезення громадян".

У повідомленні наголошується, що останнім часом суттєво змінилися фактори, на які міська адміністрація не має впливу, а саме: ціна на електроенергію зросла майже в 4,6 рази, на державному рівні в 2,6 рази збільшено мінімальну заробітну плату, також зросла вартість пального, води та запчастин.

"Збільшення тарифів надає можливість покрити лише витрати на електроенергію і компенсувати витрати на заробітну плату працівникам. По суті, місто встановлює тариф "виживання", - сказав заступник голови КМДА Микола Поворозник.

За його словами, склалася вкрай важка ситуація, коли для забезпечення функціонування транспортної системи столиці. КМДА змушена збільшити тариф на проїзд у міському транспорті.

"Ми розуміємо, в якій складній ситуації опинилися кияни, як боляче це може вдарити по бюджетах сімей, тому за дорученням мера Віталія Кличка міська адміністрація розробила низку заходів, які допоможуть захистити інтереси киян. По-перше, ми зберігаємо пільги для всіх соціально-вразливих категорій населення. По-друге, є завдання залишити транспортні послуги диференційованими з нинішньою системою знижок. Третє і головне, кияни заплатять лише одну гривню, а залишок різниці в тарифах, більша її частина, буде відшкодована за рахунок міського бюджету", – зазначив М.Поворозник.

Таким чином, одна поїздка в наземному транспорті (трамваї, тролейбусі, автобусі і фунікулері) коштуватиме 4 грн. У метрополітені вартість разового проїзду заплановано встановити на рівні 5 грн, за пластиковою картою – від 4,50, залежно від кількості поїздок, а за проїзними квитками – від 3,87 грн, залежно від типу проїзного. Тариф на проїзд у міській електричці становитиме 5 грн за одну поїздку

Заступник голови КМДА зазначив, що безкоштовний проїзд усіх пільгових категорій населення буде збережено.

Він також повідомив, що до кінця року заплановано ввести електронний квиток на всі види громадського транспорту. Це допоможе оптимізувати облік пасажирів і змінити підходи до оплати проїзду.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА