15:53 24.05.2017

Луценко: "Роттердам+" становить корупційну загрозу, і ВР має ухвалити закон про ренту на вугілля

1 хв читати
Луценко: "Роттердам+" становить корупційну загрозу, і ВР має ухвалити закон про ренту на вугілля

Генеральний прокурор України Юрій Луценко вбачає загрозу у схемі "Роттердам+" і закликає народних депутатів ухвалити закон, що запроваджує рентні платежі на вугілля.

"Тема вугілля. Якщо раніше розкрадання йшло через спеціальні схеми бюджетного фінансування шахт, то на сьогодні не меншу загрозу становить так звана схема "Роттердам+", - сказав Ю.Луценко, виступаючи в середу у Верховній Раді.

Звертаючись до парламентарів, він зазначив: "Ви маєте ухвалити закон про ренту на вугілля та інші корисні копалини в Україні так само, як це зроблено для газу. Зробіть це, і ми перевернемо ще й цю сторінку мафіозних загроз".

Як повідомлялося, Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП) почала застосовувати новий порядок формування прогнозованої оптової ринкової ціни на електроенергію з квітня 2016 року.

6 квітня 2017 р. Національне антикорупційне бюро (НАБУ) розпочало розслідування за фактом можливого зловживання службовим становищем посадовими особами НКРЕКП під час розроблення та впровадження порядку розрахунку прогнозованої оптової ринкової ціни електроенергії, що враховує ціну вугілля за формулою "вартість у порту Роттердам плюс вартість доставки в Україну".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА