11:32 25.05.2017

Механізму блокування сайтів РФ ще не розроблено

2 хв читати
Механізму блокування сайтів РФ ще не розроблено

Глава Служби безпеки України Василь Грицак наголошує, що механізму блокування російських інтернет-ресурсів наразі не розроблено, але процес триває.

"Механізм ще не розроблено, але буде введений", - сказав В. Грицак журналістам у четвер у Києві, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна".

При цьому він зазначив, що такий механізм розробляється.

"На сьогоднішній день механізм блокування російського контенту розробляється у відповідності з отриманими дорученнями", - наолосив В. Грицак.

Загалом, коментуючи закриття соцмереж "ВКонтакте", "Одноклассники" та іншого російського контенту, глава СБУ звернув увагу, що це "той механізм, який використовує російська ідеологічна машина для формування необхідної їм свідомості громадян".

Глава СБУ підсумував: "Механізм на сьогоднішній день ще не розроблено, але його буде введений однозначно".

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко ввів у дію рішення РНБО про санкції проти соціальних мереж "ВКонтакте" і "Одноклассники", а також компаній "Мейл.ру", "Яндекс" та їхніз сервісів. Доступ до всіх сервісів "Яндекса" і Mail.ru заборонено на три роки.

Голова Інтернет асоціації України Олександр Федієнко заявив, що для блокування цих сайтів з боку всіх без винятку провайдерів може знадобитися час і великі кошти на переоснащення обладнання та зміна топології мережі. Голова асоціації "Телекомунікаційна палата України" Тетяна Попова заявила, що теоретично технічно обмежити доступ до певної кількості ресурсів можна, але на практиці це обмеження можна буде легко обійти. Провайдер послуг кабельного телебачення та інтернет-доступу компанія "Воля" вважає, що виконання указу президента України про введення нових санкцій є трудомістким і ресурсоємкісним процесом.

Департамент кіберполіції Національної поліції України заявив, що "обов'язково виконуватиме відповідне рішення в межах своїх повноважень і компетенцій у відповідності з рішенням РНБО".

У СБУ заявили, що разом з іншими правоохоронними органами розробляють зміни до законодавства України щодо механізму блокування заборонених через санкції інтернет-ресурсів, а "значна частина інтернет-провайдерів вже має технічну можливість блокувати ці інтернет-ресурси".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Шмигаль і канцлер Казначейства Великої Британії Гант обговорили потреби України в енергообладнанні

Пані посол США: Надання ракет ATACMS - іще один сигнал, що наша відданість справі захисту України непохитна

ТЧХУ та працівники "швидкої" надали допомогу постраждалим співробітникам ДСНС у Миколаєві

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА