16:44 25.05.2017

Чорногорія стане членом Північноатлантичного альянсу

1 хв читати
Чорногорія стане членом Північноатлантичного альянсу

Чорногорія офіційно стане 29-м членом НАТО 5 червня, повідомляють західні ЗМІ з посиланням на штаб-квартиру альянсу в Брюсселі, де в четвер відбудеться саміт Організації.

Країни НАТО 19 травня 2016 року підписали протокол про вступ Чорногорії до альянсу. Парламент Чорногорії схвалив закон про членство республіки в НАТО 28 квітня. 12 травня уряд Чорногорії повідомив, що всі 28 країн-членів НАТО ратифікували протокол про вступ до альянсу цієї балканської держави.

Минулої середи генеральний секретар НАТО Йенс Столтенберг повідомив журналістам у Брюсселі, що в альянсі чекають формального вступу Чорногорії на початку червня.

У Москві рішення про вступ Чорногорії до НАТО сприйняли вкрай негативно.

"З урахуванням потенціалу Чорногорії Північноатлантичний альянс навряд чи отримає істотну "додану вартість". Але в Москві не можуть не враховувати стратегічних наслідків цього кроку. Тому залишаємо за собою право ухвалювати рішення, спрямовані на захист наших інтересів і національної безпеки", - заявив МЗС РФ після ухвалення наприкінці квітня парламентом Чорногорії рішення.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА