10:41 28.05.2017

Литовці не стали менше пити після зростання цін на алкоголь

2 хв читати
Литовці не стали менше пити після зростання цін на алкоголь

Підвищення з березня цього року акцизу на алкоголь не змінило звичок його споживання в Литві, визнаної ВООЗ найбільш питущою країною світу, свідчить дослідження, проведене компанією Baltmi.

Як заявив менеджер Baltmi з розвитку бізнесу Артурас Урбонавичюс, подорожчання алкоголю ніяк не позначилося на його споживанні в березні-квітні.

"Звички споживання так швидко не змінюються, і споживачі не схильні легко йти на компроміси. Вони вважатимуть за краще витратити більше грошей, але куплять таку саму кількість алкоголю, залишивши меншу частину грошей на задоволення інших потреб", - цитують А.Урбонавичюса у прес-релізі.

Згідно з даними дослідження, жителі Литви в березні-квітні витратили на пиво в середньому на 20,2 євро або на 20% більше, ніж минулого року за такий самий період. У березні-квітні литовці купили в середньому на 19,7 пляшки пива (12,8 літра), тоді як минулого року – 17,5 пляшки.

Горілки жителі Литви купили за два місяці в середньому по 1,7 літра – майже стільки, скільки за такий самий період минулого року. Середні витрати на горілку збільшилися на 0,2 євро до 20,3 євро.

Із початку березня найбільш помітно підвищилися акцизи на пиво та вино – приблизно на 112%, а на етанол – приблизно на 23%.

Тим часом, представник Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) Гауден Галеа минулого тижня повідомив, що жителі Литви є світовими лідерами зі споживання алкоголю. У Литві в 2016 році один житель у середньому випив 16 літрів алкоголю.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Пішов із життя перший віцепрезидент Світового конгресу українців Романів

ПАРЄ визнала намір РФ знищувати українську культурну спадщину та ідентичність - профільний комітет ВР

ВАКС обрав запобіжний захід одному з підозрюваних у легалізації коштів у справі про рекордний хабар ексголові ДФС Насірову

Угоду Україна-ЄС з безпеки буде підписано на саміті Євросоюзу - високопоставлений європейський дипломат

ВАКС узяв мера Мукачева Балогу під варту з заставою 30 млн грн

Військові РФ вивозять обладнання із ЗАЕС за допомогою її фіктивного керівництва – ЦНС

Rozetka закриє свій найбільший магазин у Києві - ЗМІ

Зеленський привітав Берсе з обранням генсеком Ради Європи

До комюніке Саміту миру приєдналася Гаяна, його підтримали вже 83 держави та 5 організацій - МЗС Швейцарії

Обсяг обмежень е/е у четвер другий день поспіль буде найбільшим із 17:00 до 23:00 - "Укренерго"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА