11:46 28.05.2017

Суд у справі Штепи видалив її з зали за неповагу і продовжив арешт

3 хв читати
Суд у справі Штепи видалив її з зали за неповагу і продовжив арешт

Ленінський райсуд Харкова, якому апеляційний суд області вирішив передати на розгляд справу стосовно екс-мера Слов'янська Нелі Штепи на підготовчому засіданні в суботу видалив обвинувачену із зали.

"Обвинувачена поводилася так, що суд був змушений прийняти рішення про видалення її з зали за неповагу до суду. Виконання рішення зайняло певний час, оскільки вона відмовлялася залишати залу суду", - повідомили кореспонденту агентства "Інтерфакс-Україна" у прес-службі прокуратури Харківської області.

За словами співрозмовника агентства, в справу вступив ще один (третій) адвокат. Це Олександр Шадрін, який є захисником обвинувачених у низці резонансних справ, зокрема про захоплення Харківської облдержадміністрації у квітні 2014 р., вибухів у рок-пабі "Стіна" в листопаді 2014 р. і біля Палацу спорту в лютому 2015 р. Він також захищає антимайданівця Ігоря Кромського, відомого на прізвисько "Топаз".

За словами О.Шадріна, він вступив у справу як адвокат за призначенням, оскільки двом іншим адвокатам Н.Штепи "з якихось причин не повідомили про дату засідання.

"Ленінський райсуд призначив підготовче засідання на п'ятницю. Її адвокатам з якихось причин не повідомили про це. Було прийнято рішення призначити безкоштовного адвоката", - сказав О.Шадрін кореспонденту агентства Інтерфакс-Україна.

На підготовчому засіданні в суботу суд продовжив арешт Н.Штепи на 60 діб, до 25 липня.

Підготовче засідання триватиме до 30 травня, проте Н.Штепа не буде на ньому присутня, оскільки суд вирішив видалити її із зали до закінчення підготовчого засідання.

Як повідомлялося, раніше колегія Комінтернівського райсуду Харкова, яка слухала справу екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, ухвалила рішення про свій відвід. Тепер її справу слухатимуть з самого початку вчетверте.

Н.Штепу заарештували 13 липня 2014 р.

Їй інкримінують скоєння кримінальних злочинів, передбачених ч. 3 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України, що спричинили загибель людей) і ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи або організації) Кримінального кодексу України.

5 листопада 2014 р. колегія суддів Червонозаводського райсуду вирішила направити провадження за обвинуваченням Н.Штепи в апеляційний суд Харківської області для звернення у Вищий спеціалізований суд України (ВССУ) з розгляду цивільних і кримінальних справ для визначення підсудності.

У мотивувальній частині ухвали суд посилався на те, що злочини, які інкримінують Н.Штепі, відбувалися на території м. Слов'янська (Донецька область), тобто не в межах територіальної юрисдикції Червонозаводського райсуду Харкова. Крім того, свідки у справі живуть у Слов'янську і, якщо їм доведеться їздити на суд до Харкова, це може призвести до затягування термінів розгляду справи.

ВССУ виніс рішення про розгляд справи щодо Н.Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова.

4 лютого 2016 р. було ухвалено рішення про початок судового розгляду заново зі стадії підготовчого засідання через зміну у складі колегії суддів. (Замість головуючого Дениса Чудовського, звільненого указом президента України Петра Порошенка за неправові рішення щодо активістів Революції Гідності, був призначений Віктор Єжов. А суддю Марину Миндареву (у зв'язку з тривалою хворобою) замінила Світлана Салайчук)

В.Єжова призначили суддею Червонозаводського райсуду Харкова у квітні 2015 р. До цього він працював у райсуді в Макіївці (Донецька обл.).

26 січня 2017 р. на черговому засіданні Червонозаводського райсуду Харкова у справі щодо М.Штепи держобвинувачі заявили відвід головуючому судді Віктору Єжову, оскільки їм стало відомо про кримінальне провадження стосовно нього за ч. 1 ст. 258-3 КК України ("створення терористичної групи чи організації"), зареєстроване за матеріалами СБУ. Після отримання інформації про розпочате розслідування, В.Єжов заявив самовідвід.

Того ж дня колегія суддів задовольнила клопотання держобвинувачення про відвід В.Єжова і його самовідвід.

Захист подав клопотання про визначення підсудності. Апеляційний суд Харківської області виніс ухвалу про розгляд справи щодо Н.Штепи в Комінтернівському райсуді міста.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Генпрокурор: У результаті дій агресора загинуло понад 12 тис. мирних українців, серед них 543 дитини

Стефанчук у ПАРЄ: Минув час засудження російської агресії, настав час об'єднаного спротиву терору РФ

САП передала до суду справу депутата Одарченка, підозрюваного в підкупі голови Держагентства відновлення

Україна провела черговий раунд переговорів з Іспанією щодо безпекової угоди

Міністр військового кабінету Ізраїлю закликає запроваджувати санкції проти Ірану

Колишнього першого заступника секретаря РНБО Олега Гладковського оголошено в розшук

Пожежники Копенгагена кілька годин не можуть загасити пожежу в історичній будівлі біржі

Представник Мінагрополітики на засіданні Комітету НАТО: Українські аграрії потребують підтримки, щоб гарантувати продовольчу безпеку світу

Кличко: Проїзд новим шляхопроводом на перетині Полярної та Богатирської в Києві відкриють у травні, рух Подільсько-Воскресенським мостом - у вересні

Україна шукає країну-покровителя в питанні звільнення українських цивільних осіб, яких утримує РФ - Лубінець

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА