13:02 28.05.2017

Священний Синод УПЦ (МП) закликає ВР не ухвалювати "антицерковні" законопроекти

1 хв читати
Священний Синод УПЦ (МП) закликає ВР не ухвалювати "антицерковні" законопроекти

Священний Синод Української православної церкви (Московського патріархату) на засіданні в суботу в Харкові констатував, що ухвалення законопроектів №4128 і №4511 може призвести до релігійної ворожнечі, і закликав народних депутатів не підтримувати ці документи.

"Ухвалили: констатувати, що прийняття законопроектів №4128 і №4511 може призвести до релігійної ворожнечі, дискримінації, порушення свободи совісті та віросповідання. (...) Закликати народних депутатів України не ухвалювати антицерковні й антидержавні закони", – йдеться в журналі Синоду, оприлюдненому на сайті УПЦ (МП).

У Церкві також занепокоєні через можливі негативні наслідки в українському суспільстві у зв'язку з ухваленням зазначених законопроектів.

Законопроекти №4511 про особливий статус релігійних організацій, керівні центри яких перебувають у державі, визнаній агресором, і №4128 про можливості змінювати підлеглість релігійної громади якогось центру стояли в порядку денному парламенту для розгляду в першому читанні. Законопроект №4511 стосується УПЦ (МП), деяких протестантських церков та інших релігійних організацій, керівні центри яких розташовані в РФ.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА