09:43 29.05.2017

Ярославський купив у Evraz ГЗК "Суха Балка"

2 хв читати
Ярославський купив у Evraz ГЗК "Суха Балка"

Група Evraz (РФ) уклала угоду про продаж рудника ПрАТ "Євраз-Суха Балка" (Кривий Ріг Дніпропетровської обл.) структурі DCH Group українського бізнесмена Олександра Ярославського за $110 млн без урахування боргу, йдеться в повідомленні продавця в п'ятницю.

"Компанія Berklemond Investments LTD, що входить до групи DCH Ярославського, придбала "Євраз-Суха Балка". Сума угоди становила $110 млн, що можна порівняти з рівнем обігового капіталу і боргу залізорудного підприємства", - підтверджує цю інформацію DCH в своєму повідомленні.

Відповідно до прес-релізу групи "Євраз", 100% дочірня компанія Evraz Group S.A уклала угоду про продаж Kadish Limited (головна компанія для "Євраз Суха Балка") компанії Berklemond Investments Ltd.

Сума буде виплачена кількома траншами: $25 млн Evraz отримає після підписання угоди про продаж, залишок - до 31 грудня 2017 року. Отримані кошти будуть спрямовані на загальнокорпоративні потреби, зокрема погашення заборгованості компанії.

"Євраз Суха Балка" спеціалізується на видобутку підземним способом і виробництві товарної залізної руди, до якої відносять агломераційну руду (вміст заліза 56-60%) і доменну руду (47-50%). До складу рудника входять шахти "Ювілейна" та ім. Фрунзе.

Потужність рудника становить близько 3,1 млн тонн товарної руди на рік. Виручка підприємства в 2016 році становила $145 млн, EBITDA - $26 млн. У минулому році компанією було реалізовано понад 2,5 млн тонн аглоруди.

Шахтарі ПрАТ "Євраз Суха Балка" в середині травня проводили страйк, вимагаючи підвищення зарплати. Адміністрація рудника домовилася з ними про підвищення з 1 червня зарплати на 20%.

Раніше в травні Evraz оголосив, що продає Lanebrook, кінцевими бенефіціарами якої є Роман Абрамович з партнерами, порт в Находці за $354,4 млн.

Група DCH за 20 років роботи в Україні розвивала різні інвестиційні проекти, серед яких УкрСиббанк, проданий міжнародній групі BNP Paribas, Черкаський "Азот", "Київстар", підготовка інфраструктури Харкова до Євро-2012. Поточні пріоритетні напрямки діяльності бізнес-групи - фінанси, виробництво будматеріалів, будівництво, девелопмент, готельний бізнес. Структура активів DCH представлена, зокрема, Міжнародним аеропортом "Харків", готелем Khаrkiv Palace 5*, мережею ТРЦ "Караван".

Останнім великим придбанням Ярославського був Харківський тракторний завод, який після 10-місячного простою почав роботу на початку 2017 року. Наразі група також перебуває у процесі придбання страхової компанії "ІНГО Україна" (Київ): завершуються формальні процедури щодо закриття угоди з купівлі 25% пакета акцій, а далі DCH має намір наростити свою частку до 100%.

Крім того О.Ярославський у середині травня цього року повідомив про можливість покупки у російського Зовнішекономбанку (ВЕБ) його української "дочки" - Промінвестбанку (ПІБ, Київ), 13-го за розміром активів на українському ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА