13:51 29.05.2017

Суд відпустив на поруки чотирьох бійців "Правого сектора"

2 хв читати
Суд відпустив на поруки чотирьох бійців "Правого сектора"

Мукачівський міськрайонний суд відпустив на поруки чотирьох бійців руху "Правий сектор", що фігурують у кримінальному провадженні про перестрілку в м. Мукачеві (Закарпатська обл.) в липні 2015 року.

"29 травня в Мукачеві відбувся суд над бійцями руху "Правий сектор"... Судді погодилися відпустити патріотів на поруки мера містечка на Львівщині Володимира Москаля та нардепа Михайла Головка. Це відбулося усупереч вимогам прокурора залишити молодих людей під вартою", - йдеться в повідомленні на сайті "Правого сектора".

У свою чергу народний депутат України Ігор Мосійчук (фракція Радикальної партії Олега Ляшка) назвав прізвища бійців. "Мукачівський міськрайонний суд Закарпатської області звільнив з-під варти так званих мукачівських партизанів - бійців "Правого сектора" Володимира Бурчу (Скруджа), Сергія Деяка (Цюпу), Родіона Горбенка (Радіка) та Романа Мунчака (Муню)", - написав він на сторінці у Facebook.

За його словами, їх відпустили на поруки народного депутата М.Головка та мера м. Сколе (Львівська обл.).

Як повідомлялося, 11 липня 2015 року в Мукачеві сталася перестрілка за участю людей, близьких до народного депутата Михайла Ланя, місцевих міліціонерів, а також членів "Правого сектора". За різними даними, внаслідок перестрілки загинули до п’яти осіб, близько 14 були поранені. Шість бійців "Правого сектора" сховалися в лісовому масиві в околицях Мукачева, двоє були затримані, ще двоє госпіталізовані.

У липні в МВС заявили, що ключовою особою збройного конфлікту в Мукачеві є командир закарпатського батальйону Добровольчого українського корпусу (ДУК) "Правий сектор" Роман Стойка, раніше звільнений з органів внутрішніх справ. Він зник 17 серпня 2015 р., після чого був оголошений у розшук.

У червні 2016 року Головне слідче управління Генеральної прокуратури України та департамент процесуального керівництва Генпрокуратури завершили досудове розслідування та направили до суду обвинувальний акт стосовно чотирьох представників ДУК "Правий сектор", обвинувачуваних у вчиненні тяжких злочинів, зокрема теракті в Мукачеві в липні 2015 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Найближчими днями в Україні тепло, вдень до 21-26°

Генштаб ЗСУ: на Харківському напрямку противник активних дій не проводив

Генштаб ЗСУ: За добу відбулося 110 бойових зіткнень, втрати ворога сягнули близько 1210 осіб, знищено морський тральщик "Ковровець"

Обмеження електроенергії 19 травня поки що не плануються - Міненерго

У Черкаській області вночі збито два ударні безпілотники, без постраждалих і руйнувань - ОВА

Окупанти обстріляли село на Харківщині, двоє мирних жителів загинули, п'ятеро поранені

Армія РФ прагне захопити Вовчанськ для створення плацдарму з підготовки другого етапу наступу в Харківській області - ISW

Сили ППО за ніч знищили 24 дрони-камікадзе в південних регіонах, 20 із них - в Одеській області

За добу на Харківщині одна загибла та 11 постраждалих унаслідок ворожих обстрілів - Синєгубов

Російська армія найближчим часом має намір тиснути по всій лінії фронту - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА