16:51 29.05.2017

СБУ припинила розповсюдження ПЗ на SMART-телевізори

2 хв читати
СБУ припинила розповсюдження ПЗ на SMART-телевізори

Працівники Служби безпеки України виявили в Харкові та припинили розповсюдження на території країни програмного забезпечення для перегляду заборонених телеканалів країни-агресора, яке організували співробітники однієї з оптово-роздрібних мереж, що реалізує побутову електротехніку.

"Оперативники Управління СБУ в Харківській області встановили, що менеджмент однієї з розгалужених оптово-роздрібних мереж, яка реалізує побутову електротехніку, організував встановлення додаткового програмного забезпечення на SMART-телевізори. За додаткову плату покупцям пропонували "перепрошити" телевізор, щоб отримати можливість вільно переглядати телевізійні пропагандистські канали країни-агресора, заборонені Національною радою з питань телебачення і радіомовлення України через загрозу національній безпеці. Вартість такої послуги становила 1,9 тис. грн", - йдеться в повідомленні прес-центру СБ України, оприлюдненому в понеділок.

Правоохоронці з'ясували, що розробили програмне забезпечення вітчизняні ІТ-спеціалісти, які також адміністрували інтернет-ресурси для підтримки трансляції заборонених каналів. Хостинг здійснювала одна з найбільших в Україні провайдерських компаній.

"Співробітники СБ України провели низку обшуків у магазинах торговельної мережі в Харкові та за місцями проживання фігурантів справи. Правоохоронці виявили бухгалтерську та іншу документацію, яка доводить реалізацію нелегального програмного забезпечення. Доступ до серверного обладнання, яке знаходиться в Києві, заблоковано", - йдеться в інформації.

Нині кримінальне провадження за ст. 110 Кримінального кодексу України (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Вирішується питання про кваліфікацію дій зловмисників за іншими статтями.

У прес-центрі також повідомили, що працівники спецслужби здійснюють перевірку можливої причетності менеджменту торговельної мережі до ухилення від сплати податків та приховування реальних фінансово-економічних і облікових процесів компанії від державних контролюючих органів. Тривають оперативно-слідчі дії.

В українській спецслужбі не повідомили ні назви оптово-роздрібної мережі, ні назви провайдера, що фігурують у цій інформації.

Водночас, як повідомило агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в правоохоронних органах, йдеться про мережу з продажу побутової техніки та електроніки "Ельдорадо".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХ У ЗАПОРІЗЬКІЙ ОБЛАСТІ, ПОВІТРЯНІ СИЛИ ПОПЕРЕДЖАЛИ ПРО ЗАГРОЗУ ЗАСТОСУВАННЯ БАЛІСТИЧНОЇ ЗБРОЇ – ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

У регіонах РФ, які можуть бути вразливими для українських БПЛА, скасували паради до 9 травня - британська розвідка

Унаслідок підриву гранати в Києві вночі постраждали двоє людей - поліція

Росіяни скинули 11 КАБ на правобережну частину Херсонської області - ОВА

Через обстріли РФ понад 260 абонентів у Миколаївській і Харківській областях залишилися без газу

Держприкордонслужба з наближенням Великодня фіксує чистий приплив в Україну

Заблоковано понад 2500 вебсайтів з азартними іграми - Офіс генпрокурора

На початку тижня в південно-східній частині України очікуються короткочасні дощі, грози

Британська армія може отримати на озброєння гіперзвукову ракету до 2030 року

Унаслідок обстрілу в Новій Слободі Сумської області пошкоджено 4 приватні будинки та ЛЕП - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА