17:25 29.05.2017

"Укрзалізниця" відмовляється погашати борги Промінвестбанку

2 хв читати
"Укрзалізниця" відмовляється погашати борги Промінвестбанку

ПАТ "Укрзалізниця" не має наміру погашати кредити підсанкційному Промінвестбанку (Київ), доки не отримає від Кабінету Міністрів роз'яснення щодо заборони погашення зобов'язань за кредитними договорами, отриманими в банках зі списку санкцій.

"ПАТ "Укрзалізниця" не має чіткої гарантії, що кошти, передані на погашення кредитів у Промінвестбанку, що підпадає під санкції, не призведуть до фінансування тероризму та виведенню капіталу до країни-агресора", - наголошується в повідомленні "Укрзалізниці" в середу.

За словами директора з економіки та фінансів ПАТ Андрія Рязанцева, кредити в Промінвестбанку були отримані в 2011-2012 рр. за президентства Віктора Януковича. Крім того, власником Промінвестбанку є один з найбільших російських державних банків – Внешэкономбанк (Зовнішекономбанк, ВЕБ – укр.- ІФ).

Згідно з прес-релізом, "Укрзалізниця" звернулася до Кабінету Міністрів, Національного банку і Ради Національної безпеки і оборони (РНБО) з проханням надати роз'яснення, чи підпадають під дію рішень РНБО проведення ПАТ "Укрзалізниця" операцій з погашення зобов'язань за кредитними договорами, отриманими в банку зі санкційного списку.

"У Національному банку повідомили, що, відповідно до пункту 2 рішення РНБО, вжиття заходів, пов'язаних із забороною розміщення коштів держпідприємств, установ, організацій та господарських товариств, у статутних капіталах яких є корпоративні права держави, у підсанкційних банках, належать до виключної компетенції Кабінету Міністрів України", - наголошується в повідомленні.

ПАТ "Промінвестбанк" заснований у 1992 році. У ВЕБ - 99,7% його акцій.

Згідно з даними НБУ, станом на кінець 2016 року банк з активами 34,32 млрд грн посідав 11-те місце на ринку серед 93 банків.

Як повідомлялося, президент України Петро Порошенко за пропозицією Нацбанку 16 березня 2017 року ввів в дію рішення РНБО про застосування строком на рік санкцій до п'яти банків з російським капіталом: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк, ПІБ), ПАТ "ВТБ банк", ПАТ "БМ Банк" щодо заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА