12:18 30.05.2017

Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно пранкера Седюка

2 хв читати
Прокуратура направила до суду обвинувальний акт стосовно пранкера Седюка

Київська місцева прокуратура №4 направила до суду обвинувальний акт стосовно українського пранкера Віталія Седюка, якого затримали правоохоронці 13 травня після скандальної витівки під час проведення міжнародного пісенного конкурсу "Євробачення 2017".

"Обвинувальний акт стосовно зазначеної особи за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 296 КК України (хуліганство), передано до Дніпровського районного суду Києва для розгляду по суті", - повідомляє у вівторок прес-служба прокуратури міста Києва.

Згідно з КК України, хуліганство, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжується особливою зухвалістю чи винятковим цинізмом, карається штрафом до 50 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (1 МРОП – 17 грн.) або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.

В. Седюк у ніч на 14 травня під час виступу української співачки Джамали у фіналі Євробачення-2017 вибіг на сцену загорнутим у прапор Австралії і зняв штани, повернувшись спиною до глядачів. Співачка не звернула уваги на нього; співробітники служби охорони МВС оперативно зняли його зі сцени, вивели за територію і передали поліції.

В. Седюк, 1988 р. н., житель Борисполя Київської області, з 2012 року неодноразово влаштовував провокації зі світовими зірками, зокрема, Кім Кардашьян, Адель, Мадонною, Уїллом Смітом, Бредлі Купером, Леонардо ДіКапріо та ін.

15 травня Дніпровський районний суд Києва обрав В. Седюку запобіжний захід у вигляді особистого зобов'язання на термін 60 діб. За рішенням суду він також зобов'язаний прибувати за кожною вимогою до суду або слідчого відділу поліції Дніпровського району Києва. В. Седюк має здати паспорти або інші документи для виїзду за кордон, а також повідомляти про зміну місця проживання. Такі зобов'язання діють до 12 липня.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА