14:42 31.05.2017

Кабмін затвердив концепцію реформування системи контролю охорони навколишнього природного середовища

2 хв читати
Кабмін затвердив концепцію реформування системи контролю охорони навколишнього природного середовища

Кабінет Міністрів України на засіданні в середу затвердив Концепцію реформування системи державного нагляду (контролю) у сфері навколишнього природного середовища.

"Концепція передбачає три етапи. Перший - ліквідація Державної екологічної інспекції та створення нового органу - Державної природоохоронної служби. Ми вважаємо, що всі працівники нової служби мають пройти відбір на відкритих конкурсах і ніяких переатестацій", - повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак під час презентації концепції на засіданні уряду в середу.

На другому етапі планується сконцентрувати увагу на оновленні законодавчої бази, організації проведення моніторингу стану навколишнього природного середовища, забезпеченні функціонування загальнодержавної екологічної автоматичної інформаційно-аналітичної системи.

"Третій етап передбачає введення нової системи моніторингу стану навколишнього природного середовища, впровадження екологічних стандартів і норм під час здійснення природоохоронного нагляду, запровадження фінансових гарантій для підприємств, що здійснюють діяльність, яка становить загрозу для довкілля", - зазначив міністр.

За словами О.Семерака, концепція передбачає скасування щорічних планових перевірок підприємств малого та середнього бізнесу, які не провадять діяльності, пов'язаної з небезпечним виробництвом або загрозою навколишньому середовищу.

Крім того, в планах створити до десяти міжрегіональних територіальних органів служби і в їхньому складі 27 спеціальних обласних інспекцій.

Міністерство екології та природних ресурсів також планує в найближчі кілька тижнів прийняти проект концепції стратегії поводження з відходами.

"Над стратегією поводження з відходами працюють три міністерства: Мінприроди, Мінрегіон та Мінекономіки. У грудні ми презентували проект концепції стратегії, протягом останніх місяців провели обговорення з громадянським суспільством, з органами місцевого самоврядування і в найближчі кілька тижнів ми її приймемо", - повідомив міністр.

О.Семерак зазначив, що вже підготовлено проект закону про відходи, який нині проходить процес реєстрації в секретаріаті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА