14:54 31.05.2017

"Нафтогаз" очікує ухвалення рішення Стокгольмського арбітражу щодо контракту на поставку з "Газпромом"

2 хв читати
"Нафтогаз" очікує ухвалення рішення Стокгольмського арбітражу щодо контракту на поставку з "Газпромом"

НАК "Нафтогаз України" очікує, що Трибунал при Арбітражному інституті Торговельної палати Стокгольма сьогодні винесе окреме рішення в суперечці "Нафтогазу" і "Газпрому" (РФ) за контрактом на постачання газу від 2009 року.

"Очікується, що окреме рішення міститиме оцінку судом усіх юридичних і фактичних питань, на яких ґрунтуються вимоги сторін, за винятком окремих елементів і розрахунку розміру вимог сторін, задоволених трибуналом", - йдеться в прес-релізі НАК.

За даними прес-служби, розрахунок задоволених вимог буде визначений пізніше, під час ухвалення остаточного рішення. При цьому окреме рішення є остаточним і обов'язковим для виконання сторонами.

Як повідомлялося, зустрічні позови "Нафтогазу" і "Газпрому" за контрактом на постачання газу були подані до арбітражу в червні 2014 року, усні слухання завершилися в жовтні 2016 р., а рішення очікується в другому кварталі 2017 року.

Станом на початок квітня 2017 року взаємні претензії "Газпрому" і "Нафтогазу" за контрактом купівлі-продажу газу з урахуванням штрафів і відсотків становили близько $45,7 млрд і $17,9 млрд відповідно.

Фінансові претензії "Нафтогазу" за контрактом передбачають відшкодування переплати за газ ($17,9 млрд), претензії "Газпрому" – неоплачені рахунки в частині спірної ціни за листопад 2013 - травень 2014 рр. ($2,9 млрд) і оплата непоставленого газу на вимогу "бери або плати" ($42,8 млрд).

Без урахування штрафів і відсотків претензії "Газпрому" на кінець травня 2017 року становлять $34,5 млрд за наданий газ на вимогу "бери або плати" і $2,2 млрд в частині спірної ціни в IV кварталі 2013 року і ІІ кварталі 2014-го, а вимоги "Нафтогазу" – $14,1 млрд за переплату за газ, придбаний з 20 травня 2011 року до жовтня 2015 р.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ГУР: РФ на місяць може виробляти 30-40 одиниць ракет "Калібр", до 10 - "Оніксів" і стільки ж "Цирконів", до трьох - Х-69

Волонтери ТЧХУ та рятувальники ДСНС евакуювали 84 людини з багатоповерхівки Вишгорода, де виникла пожежа

Окупанти обстріляли село на Харківщині, загинула мирна жителька - Синєгубов

Кількість постраждалих унаслідок обстрілу Золочева Харківської області зросла до восьми осіб - МВС

Міноборони відкрило в Україні вже 19-й центр рекрутингу - в Ужгороді

Відомо про двох загиблих і шістьох поранених унаслідок обстрілу Гірника Донецької області - голова ОВА

Тенденція до збільшення кількості ДТП через водіння в нетверезому стані посилюється - патрульна поліція

Журналісти можуть відновити роботу у ВР для висвітлення сесій після великодніх свят - Юрчишин

Умєров розповів ірландському колезі про ситуацію на полі бою, закликав до інвестицій в українські оборонні компанії

До Києва прибула заступниця адміністратора USAID

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА