11:01 01.06.2017

"Укргазвидобування" заявляє про арешт рахунків за позовом "Арабського енергетичного альянсу"

2 хв читати
"Укргазвидобування" заявляє про арешт рахунків за позовом "Арабського енергетичного альянсу"

ПАТ "Укргазвидобування" заявило про спробу ТОВ "Арабський енергетичний альянс" ("АЕА") заволодіти коштами компанії у розмірі 231,6 млн грн, що призвело до арешту всіх рахунків товариства і може зашкодити його виробничої діяльності.

Згідно з повідомленням прес-служби УГВ, відділ примусового виконання рішень Департаменту державної виконавчої служби Міністерства юстиції видав постанову від 30 травня 2017 року про арешт коштів компанії. Постанову прийнято на підставі наказу Господарського суду Києва від 24 травня 2017 року.

Як наслідок, станом на 31 травня 2017 року рахунки товариства заарештовані"

"УГВ здивовано миттєвою реакцією виконавчої служби на цей судовий наказ, який був виданий на підставі рішення Господарського суду Києва від 24 травня 2017 року, яке оскаржено у визначений законодавством строк у Київському апеляційному господарському суді", - наголошується в повідомленні.

У зв'язку з цим компанія закликає дотримуватися чинного законодавства і вимагає зняти арешт з її рахунків.

У прес-службі нагадали, що судовий розгляд з ТОВ "АЕА" пов'язано з договором про спільну діяльність (СД) від 2004 року, що втратила чинність ще в 2014 році. "АЕА" неодноразово вдавався до спроб заволодіти видобутими в рамках договору про СД вуглеводнями, заарештованими в рамках одного з кримінальних проваджень.

У травні 2017 року "АЕС" звернувся до суду з заявою про зміну способу і порядку виконання рішення Господарського суду Києва від 23 січня 2013 року, що, на думку УГВ, суперечить нормам чинного законодавства України, оскільки компанія фактично просить прийняти нове рішення у справі.

"Водночас законні докази УГВ щодо необґрунтованості як самої заяви, так і розрахунків вартості вуглеводнів, а саме – 231,6 млн грн, яких вимагає "АЕА", не були прийняті до уваги Господарським судом Києва", – наголошується в повідомленні.

100% "АЕА" належить кіпрській Zoynel Limited, бенефіціарами якого є іспанець Альфонсо Мануель Лопес Торрес і громадяни Саудівської Аравії Маджид Хусейн аль-Фаріс і Раїд Хабіб Абу Хамсин.

"АЕА" у 2016 році видобув 14,761 млн куб. м газу, в січні-квітні 2017 року – 2,732 млн куб. м.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України" є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу в країні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА