14:36 01.06.2017

Європарламент проголосував за підвищення квот на низку сільгосптоварів з України

2 хв читати
Європарламент проголосував за підвищення квот на низку сільгосптоварів з України

Європарламент підтримав пропозицію Єврокомісії про збільшення тарифних квот на мед, кукурудзу, ячмінь, овес, крупи і оброблене зерно, виноградний сік з України.

Згідно з прес-релізом на сайті Європарламенту в четвер, натомість пропозицію Єврокомісії про підвищення квот на українську пшеницю, томати та сечовину не було підтримано депутатами.

"Надаючи додаткові тимчасові торговельні преференції, Європейський парламент хоче підтримати реформи, посилити позиції малих і середніх підприємств і забезпечити необхідний стимул для збільшення торговельних потоків. Сподіваюся, ці заходи посилять наші відносини і допоможуть Україні", - процитовано в повідомленні слова доповідача з українського питання Ярослава Валеса.

Таким чином, квоти на українську кукурудзу будуть збільшені на 650 тис. тонн, ячмінь - на 350 тис. тонн, крупи і оброблене зерно - на 7,8 тис. тонн, овес - на 4 тис. тонн, мед - на 3 тис. тонн, виноградний сік - 500 тонн.

Як повідомлялося, у вересні 2016 року Єврокомісія запропонувала підвищити квоти на низку товарних позицій з України. Йшлося про можливості збільшення квоти на кукурудзу на 650 тис. тонн, пшеницю - 100 тис. тонн, ячмінь - 350 тис. тонн, крупу і оброблене зерно - на 7,8 тис. тонн, овес - 4 тис. тонн, мед - 3 тис. тонн, виноградний сік - 500 тонн, перероблені томати - 5 тис. тонн.

Згідно з Угодою про асоціацію з ЄС Україна може без мит постачати до Євросоюзу 36 товарних позицій у межах затверджених обсягів тарифних квот. Квоти на поставки яловичини становлять 12 тис. тонн, молока, йогуртів, кисломолочних продуктів - 8 тис. тонн сухого молока - 1,5 тис. тонн, вершкового масла - 1,5 тис. тонн, яєчних продуктів - 1,5 тис. тонн, яєць - 3 тис. тонн, свинини - 40 тис. тонн.

Обсяги тарифних квот, передбачені автономними торговими преференціями ЄС, щодо пшениці становили 950 тис. тонн, ячменю - 250 тис. тонн, кукурудзи - 400 тис. тонн, цукру - 20 тис. тонн, меду - 5 тис. тонн, оброблених томатах - 10 тис. тонн, виноградного та яблучного соку - 10 тис. тонн, вівса - 4 тис. тонн, часнику - 500 тонн.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА