17:50 02.06.2017

Сорос назвав Євросоюз дисфункціональним

2 хв читати
Сорос назвав Євросоюз дисфункціональним

Відомий американський фінансист і мільярдер Джордж Сорос назвав Європейський союз дисфункціональним, закликаючи до його повного перезавантаження, пише Daily Telegraph.

"Більшість європейців мого покоління підтримували подальшу інтеграцію. Але наступні покоління стали розглядати ЄС як такого собі ворога, який закриває їм шлях до безпечного і перспективного майбутнього", - сказав він, виступаючи в Брюсселі.

За словами Дж.Сороса, Євросоюз "втратив свою динаміку", і про ідею "все більш тісного союзу" давно час забути. Він також попередив, що буде потрібно ще не менше десяти років для того, щоб вирішити розбіжності між країнами ЄС, що виникли після фінансової кризи 2008 року.

Мільярдер каже, що "застарілі договори" перетворили єврозону на кредиторів і боржників, за якими наглядають неадекватні європейські структури, що, в свою чергу, викликає невдоволення у всьому блоці.

"Європейський союз був задуманий як добровільне співтовариство держав зі схожим світоглядом, які були готові відмовитися від частини своїх суверенних прав заради загального блага, - зазначив мільярдер. - Але після фінансової кризи 2008 року єврозона трансформувалася в групи країн-кредиторів і країн-боржників. При цьому боржники не можуть виконати взятих на себе зобов'язань, а країни-кредитори наполягають на конкретних умовах, які повинні виконати боржники. Наполягаючи на політиці суворої економії, країни-кредитори створили умови, за яких боржники не можуть на практиці підняти свою економіку і розплатитися з боргами ".

Тепер, за словами Дж.Сороса, ЄС не є ні добровільним союзом, ні союзом рівних.

Він також назвав вихід Великої Британії зі складу ЄС "надзвичайно шкідливим процесом", який "завдасть шкоди обом сторонам", повідомляє BBC.

Дж.Сорос також попередив, що Євросоюз не має карати Велику Британію в рамках переговорів щодо Brexit. На його думку, на переговори потрібно до п'яти років, і ЄС має підходити до них конструктивно, а також використовувати процес Brexit для того, щоб провести власні реформи.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Через пошкодження ділянки водогону залишилися без води Покровськ і Мирноград Донецької області - ОВА

Кличко: Київ став побратимом зі ще одним європейським містом - Загребом

У Бериславі російські війська обстріляли з дронів вантажівку з доставки питної води

На Закарпатті стався конфлікт за участю співробітників ТЦК, поліція розслідує справу

На Донеччині від ворожого вогню постраждали 13 населених пунктів, загинуло троє людей, поранені семеро

У Харкові пролунав вибух - мер

На час Великодніх свят у Херсонській міській громаді запроваджено додаткові обмеження - Мрочко

Російські війська минулої доби двічі намагалися штурмувати острів Нестрига в Херсонській області, відступили з втратами - Плетенчук

У Харківській області 1 людина загинула і 9 постраждали внаслідок ворожих обстрілів - голова ОВА

У прикордонних районах Чернігівської та Сумської областей за минулу добу зафіксовано 42 обстріли з боку РФ - ОК "Північ"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА